Sportpolitika

Százmillióval több jut a szabadidősportra

  • MTI

A tavalyi 271 millió forintnál százmillióval több, 372 millió forint jut az idén a szabadidősporttal kapcsolatos feladatok ellátására - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) csütörtöki közleményéből.

Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár döntése alapján az összeg jelentős részét a Magyar Olimpiai Bizottság kezeli.

Simicskó István csütörtökön Miért fontos a szabadidősport? címmel tartott előadást a Magyar Sport Házában megrendezett konferencián, amelyen a szabadidősport helyzetét, feladatait és lehetőségeit tekintették át a résztvevők.

"Az egészség megőrzése közös felelősség, amelyre többek között képzéssel, neveléssel, szemléletmód-váltással és élsportolói példamutatással kell felkészülni - idézte az Emmi közleménye az államtitkárt. - A társadalom fizikai aktivitásának növelését csak szemléletmód-váltással érhetjük el."

A szabadidősport megnövelt támogatásához kapcsolódó elsődleges stratégiai cél az, hogy a magyar lakosság körében a rendszeresen sportolók aránya hosszú távon az európai átlagnak megfelelően 25-30 százalékra növekedjen - áll az Emmi közleményében.