Karate Eb

Két-három magyar érem a terv a karate Eb-n

  • MTI

Két-három magyar érem megszerzésére számít a hazai sportági szakszövetség (MKSZ) a budapesti karate Európa-bajnokságon, amelyet május 9. és 12. között bonyolítanak le a káposztásmegyeri Jégpalotában.

A kontinensviadalon egyéniben és csapatban összesen 21 magyar karatéka ad számot küzdelemben és formagyakorlatban felkészültségéről - hangzott el az Eb-előkészületekkel foglalkozó csütörtöki sajtótájékoztatón.

Mészáros János, az MKSZ elnöke úgy fogalmazott, hogy nagyon fiatal, jó csapat a magyar, amelynek tagjai közül a legjobb esélye a dobogóra kerülésre a versenyzést egyformán hosszabb szünet után újrakezdő két kiváló sportolónak van: a nőknél a többszörös Európa-bajnoki bronzérmes, 55 kilogrammos Tóth Beatrixnak, illetve a 67 kilós férfiak mezőnyében a világklasszisként jegyzett S. Kovács Ádámnak, aki kétszer volt már világbajnoki ezüstérmes, 2009-ben pedig diadalmaskodott a Világjátékokon.

Az elnök hozzáfűzte, hogy a budapesti Eb-n 45-50 ország szereplésével számolnak, ez mintegy 600 versenyzőt jelent. A belépők kelendőségét tekintve annak a reményének adott hangot, hogy a Jégpalotában mind a négy napon telt ház előtt zajlanak majd a versenyek. A hazai szövetség olyan Európa-bajnokságot szeretne rendezni - tette hozzá -, amely sikerével tovább erősíti a karate olimpiai programba kerülésének esélyét.

 

Az Eb-n induló magyarok:
küzdelem:
egyéni:
férfiak:
60 kg: Horváth Ottó
67 kg: S. Kovács Ádám
75 kg: Virág András
84 kg: Molnár Dániel
+84 kg: Bodor Gábor
nők:
50 kg: Molnár Réka vagy Juhász Nikolett
55 kg: Tóth Beatrix
61 kg: Csák Klaudia
68 kg: Metzger Szandra
+68 kg: Bartha Nikola
csapat:
férfiak:
Tadissi Martial, Molnár Dániel, Kőhegyi Zoltán, Szegedi Döme, Höning Alexander, Grozdanov Philip, Peller Ádám
nők:
Metzger Szandra, Lassingleitner Fruzsina, Bartha Nikola és Juhász Nikolett vagy Molnár Réka
formagyakorlat:
egyéni:
férfi: Nagy Botond
női: Miklós Nikolett
csapat:
Nagy Botond, Pákay Péter, Mihály Péter