Újpest

Kabát biztos benne, hogy rúgnak gólt a pécsieknek

A 12. Újpest a mögötte álló Pécset fogadja az NB I 24. fordulójának pénteki játéknapján. A lilák házi gólkirálya, Kabát Péter a kecskeméti vereség után visszatérne a győztes útra.

A bajnokságban tizenegy gólnál és nyolc gólpassznál tartó csatár pénteken a szerinte télen alaposan megerősödő PMFC-Matias ellen győztes mérkőzésen javítana a múlt heti teljesítmény után.

"Szerintem a Pécs nagyon jó csapat, remekül igazolt a télen, erősödött a kerete. Ezzel együtt is, mindenképpen meg kell szereznünk itthon a három pontot, bár nem lesz egyszerű dolgunk. Nekünk a saját utunkon kell járni, és nem szabad letérnünk arról. Be kell húznunk a meccset péntek este!" - fogalmazott Kabát az ujpestfc.hu-nak.

"Ahogyan eddig, zártan kell védekeznünk. Kompakt játékot kell nyújtanunk, és a lényeg, hogy ne kapjunk gólt. Ha emellé hozzuk a mi játékunkat, ami gyors, rövid passzokra épül, biztos vagyok benne, hogy gólt szerzünk. Fontos, hogy ne kapjunk egyet se, és akkor biztos vagyok benne, hogy megszerezzük a három pontot" - vázolta fel a "stratégiát" a csatár.