Chelsea

Benítezt nem lepte meg Luiz hatalmas bombája

A Chelsea 3-0-ra diadalmaskodott a Fulham otthonában az angol labdarúgó-bajnokság szerdai játéknapján, ezzel visszafoglalta harmadik helyét a tabellán az Arsenaltól.

"Remek teljesítménynek számít három rúgott és nulla kapott góllal nyerni, különösen egy derbin. Boldog vagyok a csapatom teljesítménye miatt" - értékelt a meccs után Rafa Benítez.

"Tudtuk, hogy a Fulham minőségi csapat, markáns stílussal. Mi is erősek vagyunk, minőségi játékosokkal, amikor az első gólt lőttük, úgy véltem, csak idő kérdése, mikor törjük meg ellenfelünket. Próbálkoztak, de ezzel teret adtak nekünk az ellentámadásokra" - tette hozzá a Kékek menedzsere.

David Luiz pazar gólt rúgott a 30. percben, de a spanyol trénert nem lepte meg vele. "Láttuk már sokszor őt ilyen gólokat szerezni, edzéseken és mérkőzésen is. Adott a képessége ezekhez a találatokhoz."

"A csapat egésze jól szerepelt, de ki kell emelnem a védőket, akik remek csatárok ellen kiválóan végezték a dolgukat. David Luiz és John (Terry) nagyon jók voltak."

A Chelsea a hétvégén Liverpoolba utazik, ahol Benítez legnagyobb sikereit érte el. "A családom ma is Liverpoolban él. Hat évet töltöttem ott, gyönyörű emlékeim vannak. Nem titkolom, boldog vagyok, hogy visszatérhetek, és újra találkozhatom a barátaimmal. Természetesen nekünk most az a célunk, hogy a dobogón végezzünk, és ehhez le kell győznünk a Liverpoolt. A meccs után a legjobbakat kívánom majd nekik, fantasztikus lenne, ha a szezon végégig - a vasárnapi kivételével - minden meccsüket megnyernék."

Premier League, a 29. fordulóból halasztott mérkőzés:
Fulham-Chelsea 0-3 (0-2)
gólszerző: Luiz (30.), Terry (43., 71.)