Championship

Ünnep Cardiffban, a "Kék madarak" 51 év után az élvonalba repültek

Sorozatban háromszor bukott el a feljutásért vívott rájátszásban az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Cardiff City együttese, a kudarcok azonban nem törték meg a walesi csapat lelkesedését. A munka és a kitartás végül 2013 áprilisában meghozta gyümölcsét, a "Kék madarak" 51 évnyi száműzetés után kiharcolták az feljutást az élvonalba, miután kedden gól nélküli döntetlent értek el a Charlton ellen.

Egész éjjel zajlott az ünneplés Cardiff utcáin, feljutott a City

"Hosszú idő óta vártunk erre a pillanatra, és most végre elérkezett" - mondta boldogan Malky Mackay, a Cardiff CIty 41 esztendős skót menedzsere. "Rengeteg mosolygós arcot láttam, a következő napok pedig az ünneplésről szólnak majd, de nem feledkezünk meg arról, hogy sok-sok ember kemény munkájával értük el ezt a sikert. Örökké hálás leszek nekik azért, amit az elmúlt 18 hónapban tettek. Remélem, hogy sikerült meghálálni a bizalmat és a támogatást, amit az érkezésem óta kaptam."

Mióta a Cardiff City 2000-ben kiesett az akkori negyedosztályba (Division Three), a klub megélt két tulajdonosváltást, pénzügyi nehézségeket, valamint felszámolási eljárásokat. Mackay, aki 2011 júniusában vette át az együttes irányítását, úgy véli, a gondok után most már előre kell tekinteniük.

"Sokan vannak, akik a legnehezebb pillanatokban is mellettünk álltak. Ez a siker az övék is. A klub stábja, az irodai dolgozók, az edzőközpont személyzete, vezetők, játékosok, szurkolók. Versenyképesek voltunk a bajnokságban, az elmúlt 20 hónapban minden csapattal felvettük a versenyt, amelyikkel találkoztunk. Ez a Premier League-ben sem fog változni."