Divízió I-es jégkorong vb

Ezután könnyebb lesz aludni - Szélig Viktor

  • MD

A magyar jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte Kazahsztánt a budapesti divízió I/A vb harmadik napján. A győzelem után a hatharom.com Szélig Viktorral, a válogatott csapatkapitányával készített interjút.

A magyar válogatott igazi bravúrt ért el Kazahsztán 2-1-es legyőzésével, amivel életben tartotta esélyeit a feljutásra. Szélig Viktor, a válogatott csapatkapitánya szerint helyesen reagált a hétfői vereségre a válogatott.

"A legfontosabb az, hogy egy rosszul sikerült meccs után egy ilyen sorozatban ne kerüljünk nagyon mélyre. Volt egy rossz meccsünk, oké. Ugyanígy kell hozzáállni a győzelem után is, volt egy jó meccsünk, oké. Megyünk tovább, a következő meccsünkre kell koncentrálnunk, ahogy a Korea elleni vereség után is ez volt a feladat, hálistennek ez sikerült."

Szélig úgy látta, mintha a koreai mérkőzés ismétlődött volna meg.

"Úgy éreztem, hogy a kazahok elleni egy kicsit fordítottja volt a koreai mérkőzésnek. Most Kazahsztán volt Magyarország. Talán lazábbra vették a találkozót, ők is látták a hétfői meccsünket. Jó kis mézes madzag volt, ha szabad így mondani. A végén, amikor rá kellett kapcsolni, akkor nem tudtak, mi pedig megdolgoztunk a szerencsénkért."

Szélig Viktor szerint megdolgoztunk a mai szerencsénkért, ami hiányzott belőlünk hétfőn

A teltházas szurkolótábor is megérdemel egy nagy "gólpasszt" a mai győzelemben.

"Mindenképpen. Óriási köszönet a szurkolóknak, hiszen ők is segítettek abban, hogy a korongok kifelé pattanjanak, és ne befelé. Nagyon fontos volt az ő biztatásuk. Nagyon jól esett, amikor tegnap megjelentek itt az edzésen, tényleg szuper. A koreai teljesítmény után nem pártoltak el tőlünk, és most együtt örülhetünk. Ugyanaz a brigád, ugyanaz a csapat, most kijött nekünk a lépés, mert megdolgoztunk érte. Korea ellen meg pont fordítva volt, akkor ők dolgoztak meg érte. Ilyen a sport."

A harmadik harmadban jöttek ismét a kiállítások, de nem kísértették Széligéket a hétfői árnyak.

"Hálistennek nem. Azért is tudtuk "túlélni a dolgot", kapott gól nélkül megúszni. Csak a feladatra koncentráltunk: ha bemegy a korong a harmadba, akkor önfeláldozóan megőrizni a kaput a góltól. Meg hát volt ma egy Szuper Leventénk, aki védett már ilyen jól, de ma tényleg top formában játszott. Óriási köszönet neki, mert sok múlt rajta."

A magyar válogatott a saját kezében tartja sorsát a feljutást illetően.

"Jó érzés, amikor mi tudjuk irányítani a sorsunkat, de a sportban nincs garancia. Az ilyenekkel nem igazán foglalkozunk. A lényeg, hogy az olaszok ellen próbáljunk meg hasonló teljesítményt nyújtani. Úgy gondolom, hogyha ilyen hozzáállással, ilyen önfeláldozóan tudunk játszani, akkor ott is meg lesz az eredménye. De ismétlem, nem garancia. Nem biztos, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést, de ha a maximumot ki tudjuk hozni magunkból, akkor elégedettek lehetünk."

Csütörtökön szünnap és átmozgató edzés következik a csapat számára, de más hangulatban fog telni ez, mint kedden.

"Edzeni fogunk, és a következő meccsre készülünk. Talán annyi lesz a különbség, hogy ezután a meccs után könnyebb lesz aludni, mint hétfőn."

Jégkorong világbajnokság
divízió I/A-csoport
1. Olaszország 3 meccs/9 pont
2. Magyarország 3/7
3. Kazahsztán 3/6
4. Japán 3/3
5. Korea 3/2
6. Nagy-Britannia 3/0
 
A további mérkőzések
április 19., péntek:
4. forduló:
Kazahsztán - Koreai Köztársaság 12.30
Japán - Nagy-Britannia 16.00
Magyarország-Olaszország 19.30
április 20., szombat:
5. forduló:
Nagy-Britannia - Koreai Köztársaság 12.30
Kazahsztán-Olaszország 16.00
Magyarország-Japán 19.30