NHL

Hosszabbított az óriáskapussal a Tampa Bay

  • MD

A Tampa Bay friss szerzeménye, Ben Bishop kétéves hosszabbítást írt alá a csapattal hétfőn.

Ben Bishopra a következő években is számítanak Floridában

Nem sokat kellett bizonyítani képességeit új környezetében Ben Bishopnak. Alig két héttel azok után, hogy egy csere útján Ottawából Tampa Baybe került, máris megállapodott a maradással kapcsolatban a floridai együttessel. Hétfőn Steve Yzerman általános igazgató hétfőn jelentette be, hogy kétéves hosszabbítást kötöttek az NHL történetének legmagasabb kapusával.

Bishop az április 3-i cserestop napján érkezett a Tampa Bayhez Cory Conacherért és egy negyedik körös draftjogért cserébe. Azóta hat meccsen szerepelt, ötnél volt kezdő, és 2-3-as mérleget produkált 91.6%-os védési hatékonysággal. A kapott gólátlaga már nem ennyire vonzó 3.21-gyel, de a Tampa Bay védelme idén sem tartozik a legacélosabbak közé. Bishop egyébként 45 védéses shutouttal debütált a Lightning színeiben a Carolina ellen.

Bishopot még a 2005-ös drafton választotta ki a St. Louis Blues, azóta 42 meccsen játszott, és 17-16-3-as pályafutásának eddigi mutatója 2.67-es kapott gólátlaggal és 91.2%-os védési hatékonysággal. Tavaly az Ottawa Senators színeiben első mérkőzését pont a Lightning ellen játszotta, amit a Senators 7-3-ra nyert meg.