Schalke

Ha lesz Bajnokok Ligája-indulás, érkezhet Szalai Ádám

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Bundesliga negyedik helyén álló Schalke 04 általános igazgatója, Horst Heldt elismerte, hogy a gelsenkircheni klub érdeklődik a Mainz magyar válogatott támadója, Szalai Ádám iránt. A sportvezető ugyanakkor hozzátette, a hórihorgas csatár szerződtetéséhez szükséges összeget csak akkor tudják előteremteni, ha az együttes a pontvadászat hátralévő fordulóiban biztosítja a Bajnokok Ligája-indulás lehetőségét.

Szalai, akit 2015-ig érvényes szerződés köt a piros-fehérekhez, az idei bajnoki szezonban tizenhárom gólt szerzett, így több európai élcsapat, például az olasz Lazio érdeklődését is felkeltette. A 25 esztendős játékos a nyári átigazolási időszakban a Schalke célkeresztjébe kerülhet, a többi pedig már csak azon múlik, hogy a felek meg tudnak-e egyezni honfitársunk vételárában.

Szalai Ádám a Mainz piros szerelését a Schalke királykék mezére cserélheti - Fotó: AFP

"Kétségtelen, Szalai Ádám egy kiváló játékos" - mondta Horst Held a Reviersportnak. "Ő az egyike azon futballistáknak, akiket mindenképpen szeretnénk Gelsenkirchenbe csábítani. Ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy a magyar fiú szerződtetése nem olcsó mulatság, az ára körülbelül 8 millió euró. Abban az esetben, ha sikerülne kivívni a Bajnokok Ligája-szereplés jogát, az a mi klubunk számára is komoly anyagi előnyökkel járna."

A Schalke jelenleg negyedik, BL-selejtezőt érő helyen áll a Bundesligában egy ponttal megelőzve a Freiburgot. Ha a királykékeknek sikerül megtartaniuk pozíciójukat a hátralévő öt fordulóban, Szalai számára megnyílhat az út a Veltins Aréna felé.