Német Kupa

Gomez hat perc alatt vágott hármat, a Bayern az első finalista

  • Barcsai Róbert

Kedden a Bayern München és a Wolfsburg együttese mérkőzött meg egymással a Német Kupa elődöntőjében, a remek formában lévő bajorok pedig könnyedén átléptek a vendégeken. A Robben-Shaqiri-Gomez trió remeklésének köszönhetően a Bayern 6-1-re nyert.

Mario Gomez

A Német Kupa első elődöntőjében a Bayern München toronymagas favoritként fogadta a Wolfsburg gárdáját.

A várakozásoknak megfelelően a bajorok rögtön kézbe vették az irányítást, a 6. percben pedig Lahm beadásából Schweinsteiger előnyhöz is juttathatta volna a hazaiakat, de a sarkazása mellé ment. A 17. percben aztán góllá érett a Bayern fölénye, Robben egy remek elfutást követően jobbról Mandzukic elé tálalt, aki a léc alá vágta a játékszert (1-0). Ahogyan a Farkasok hátrányba kerültek, egyre többet igyekeztek támadni, a 22. percben pedig akár az egyenlítés is sikerülhetett volna, de hiába öklözte rossz helyre Neuer a labdát, Hasebe lövésébe Danta bele tudott lépni. A bátrabb Wolfsburg-hozzáállásnak később a védelem látta kárát, a 35. percben ugyanis egy eladott labdából Shaqiri ziccerbe hozta Robbent, a holland pedig nem hibázott, Benaglio mellett a kapuba helyezett (2-0).

A félidő hajrája is izgalmasra sikerült, a hazaiaknál Robben és Shaqiri rontott, míg a vendégeknek Naldo veszélyes fejese mellett a szépítés is összejött. A játékrész utolsó percében Diego kapott labdát a tizenhatos előterének jobb oldalán, Contento behátrálását pedig egy váratlan lövéssel próbálta kihasználni, a bődületes löket pedig utat talált Neuer kapujába (2-1).

A második játékrészt nagyon lelkesen kezdte a Wolfsburg, de ennek egy újabb bekapott gól lett az eredménye. Egy kicsiben elvégzett szöglet után az 50. percben Robben passzolt Shaqirihez, aki 17-ről laposan a bal alsóba lőtt (3-1).

Ezt követően a Bayern visszavett a tempóból, ennek ellenére a java még csak ekkor jött. A 80. percben Schweinsteiger labdájából Shaqiri iramodott meg a bal szélen, majd önzetlenül középre passzolt a csereként beállt Gomezhez, aki az üres kapuba tessékelte a játékszert (4-1). Három perccel később Gomez duplázni is tudott, Schweinsteiger kiugratása után Gomez ismét értékesíteni tudta a ziccert (5-1).

A Gomez-show azonban itt nem ért véget, hiszen a 86. percben a korábbi akciót lemásolva a csodacsere ismét betalált (6-1)!

A Bayern München tehát hozta a kötelezőt, sőt, gálázott a Wolfsburg ellen, ezzel bejutott a Német Kupa döntőjébe. Hogy ki lesz a bajorok ellenfele, az szerdán derül ki, a Stuttgart-Freiburg összecsapást követően.

Bayern München-Wolfsburg 6-1 (2-1)
Német Kupa, elődöntő
Gólszerzők: Mandzukic (17.), Robben (35.), Saqiri (50.), Gomez (80., 83., 86.), ill. Diego (45.)