Serie A

Vidal nem egész 30 perc alatt elintézte a Laziót

  • Barcsai Róbert

A Serie A 32. fordulójának hétfő esti rangadóján Juventus meglehetősen simán győzte le a Laziót, köszönhetően Arturo Vidal remek játékának, hiszen a chilei előbb büntetőből, majd akcióból talált be a fővárosban, ezzel 28 perc alatt eldöntve a három pont sorsát.

Arturo Vidal

A Serie A 32. fordulójának hétfő esti rangadóján a Lazio a Juventus gárdáját fogadta. Az elvárásoknak megfelelően kiváló iramban kezdtek a csapatok, előbb Barzagli, majd Hernanes került helyzetbe, de egyik játékos sem járt sikerrel. A 8. percben viszont meg is született a mérkőzés első találata, a Vucinic buktatásáért megítél büntetőt ugyanis Vidal értékesítette (0-1). A bekapott gól láthatóan nem ijesztette meg a hazaiakat, akik természetesen mindent megtettek az egyenlítésért, ám a Juventus védelme nagyon jól zárt, olyannyira, hogy a Zebrák még ekkor is veszélyesebbek voltak. Elsőként a 17. percben egy jobboldali akciót követően Marchisio lövését kellett blokkolni a védőknek, majd a 20. percben Pirlo szabadrúgása után Marchetti védett nagyot.

Az első igazán nagy egyenlítési lehetőség Candreva előtt adódott, de egy szöglet után hiába állt teljesen üresen a hosszú saroknál, egyszerűen lyukat rúgott. A kihagyott helyzet meg is bosszulta magát, mert bár Vidal az ellentámadásból ziccert rontott, nem sokkal később, a 28. percben már megszerezte saját maga, illetve csapata második gólját is. Egy látványos összjátékba beleért egy hazai védő, a labda így Vidal elé pattant, aki habozás nélkül a kapuba lőtt (0-2). A játékrész zárásaként mindkét fél előtt adódott még egy-egy gólszerzési lehetőség, Candreva távoli szabadrúgását Buffon védte, míg a 44. percben Pogba estében lőtt mellé.

A második játékrészben a Lazio becsületesen próbálkozott, de az igazán nagy lehetőségek még mindig a Juventus előtt adódtak. Az 50. percben Ciani fejesét tisztázták a védők, a 61. percben pedig hiába érkezett üresen Kozak egy jobboldali beadásra, a labda a támadó mögé érkezett. Ezzel szemben egy Pirlo-szabadrúgás után Marchisio óriási helyzetet rontott, a 65. percben pedig Pogba, majd ismét Marchisio növelhette volna a vendégek előnyét.

A mérkőzés hátralévő részében az iram visszaesett, köszönhetően annak, hogy a meccset irányító Juventus visszavett, illetve talán a hazaiak is elfáradtak. Mindenesetre egy Lazio-átlövésen és egy Kozak-féle helyzeten kívül egyebet nem igazán jegyezhettünk fel, az összecsapás így 0-2-es eredménnyel ért véget.

Sikerének köszönhetően a Juventus 11 pontos előnyre tett szert a Napolival szemben, míg a Lazio a hatodik helyet foglalja el.

Lazio-Juventus 0-2 (0-2)
Serie A, 32. forduló
Gólszerző: Vidal (8.-büntetőből, 28.)