Sporttámogatás

Új aranyfokozatú támogató a MOB-nál

  • MTI

Arany fokozatú támogatóként komplex utazási szolgáltatást nyújt a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB) a Tensi annak a szerződésnek a keretében, amelyet hétfőn írt alá Szabó Bence, a MOB főtitkára és Boros József, az utazási iroda ügyvezető igazgatója.

Szabó Bence az együttműködés előzményeit illetően elmondta, hogy az előző olimpiai ciklussal lejártak a szerződések, a száz százalékban magyar, tőkeerős Tensi pedig kiváló ajánlattal állt elő.

"Úgy gondoljuk, hogy az utaztatást teljes egészében le tudja fedni" - jelentette ki a főtitkár, hozzátéve, hogy soha ilyen jelentős támogatója nem volt a MOB-nak ezen a területen.

Az együttműködési szerződés négy évre szól, s a szolgáltatások mellett - amint azt az MTI érdeklődésére a felek elmondták - 60 millió forintos támogatást is tartalmaz.

Boros József mérföldkőnek nevezte a megállapodást az idén harmincéves iroda történetében.

"Ennél szebb ajándékot, mármint a bizalmat a MOB-tól, nem is kaphattunk volna. Nemcsak pénzügyi támogatásról van szó, mert mi a munkánkat is ajánljuk" - mondta.

Tarnóczi Barna, a cég másik ügyvezető igazgatója is ezt erősítette meg, amikor hangsúlyozta, hogy generális megállapodásról, komplex utazási szolgáltatásról van szó, mindenről, amire a MOB-nak ezen a területen szüksége van.

Nagy Zsigmond, az olimpiai bizottság nemzetközi igazgatója mindehhez hozzátette, hogy a ki- és beutaztatás mellett az olimpiai jegyértékesítés jogát is megkapta a Tensi, a magyar olimpiai csapat hivatalos utaztatója.

Az ötkarikás testület nemzetközi igazgatója kevesebb mint 300 nappal a szocsi téli játékok előtt beszélt arról is, hogy ha a kvótaszerzés kedvezően alakul, minden eddiginél nagyobb, 29 fős magyar csapat utazhat a jövő évi olimpiára, de legrosszabb esetben is tíz magyar versenyző ott lehet majd Szocsiban.

A Tensi legnagyobb feladata az elkövetkező időszakban az lesz, hogy megszervezze a 2016-os riói nyári olimpiára a sportolók, a kísérőik és a szurkolók kiutaztatását, de más versenyek - például a cali világjátékok, az utrechti nyári európai ifjúsági olimpiai fesztivál és a nancsingi ifjúsági olimpia - alkalmával is segíti majd a MOB-ot.