Real Madrid

Ronaldo megnyerte nekünk a meccset - Karanka

A spanyol labdarúgó-bajnokságban második helyen álló Real Madrid háromgólos győzelmet aratott Bilbaóban a 31. forduló vasárnapi játéknapján. A mérkőzés után Aítor Karanka, a királyiak másodedzője a duplázó Cristiano Ronaldót dicsérte.

"Azt tette, amit tennie kellett, két gól szerzett, amivel megnyerte nekünk a meccset. Ismét megmutatta, milyen különleges játékos" - dicsérte a portugál támadót a másodedző.

Karanka szerint Ronaldo profi futballista, jól reagált arra, hogy a Bilbao játékosai sokszor csak szabálytalanságok árán tudták megállítani. "A futball a férfiak játékos, a San Mamésben különösen."

A tréner Sergio Ramosról is beszélt, aki ezúttal jobbhátvédet játszott. "Ez az opció biztató a jövőre nézve, akár a Bajnokok Ligájában is játszhat ebben a pozícióban, ma pedig egyszerűen nem volt más lehetőség Essien sérülése és Arbeloa hiánya miatt. Sergio évekig játszott szélső védőt, az első évben nálunk is. Ez jóval több, mint egy lehetőség az elődöntő előtt."

Karankának különleges volt a mérkőzés, mert a baszkoknál nevelkedett, a Real Madridnál eltöltött öt év után újabb négy évig szolgálta a Bilbaót. "Mindig különleges itt fellépni, most még inkább az volt, mert ez volt a utolsó alkalom - utalt az edző arra, hogy a San Mamés Stadion helyén hamarosan új arénát építenek. - Az ilyen meccsek is jelentik ennek a stadionnak a történelmét."

Primera División, 31. forduló:
Athletic Bilbao-Real Madrid 0-3 (0-1)
gólszerző: Ronaldo (2., 68.), Higuaín (76.)