Divízió I-es jégkorong vb

Hokiblama az Arénában, Korea megbüntette a magyar csapatot

  • MD - SzT.

A magyar jégkorong-válogatott büntetőkkel 5-4-re kikapott Dél-Koreától a budapesti divízió I/A világbajnokság második napján. Rich Chernomaz együttese három góllal is vezetett, de korán dőlt hátra, amiért súlyos árat fizetett, története során először kapott ki a magyar csapat ázsiai ellenfelétől.

hoki

A körítés a vasárnapit idézte, ezúttal is telt ház várta a magyar csapatot. A kezdés azonban szerencsére nem hasonlított a nyitónapra. Amíg a britek ellen Rich Chernomaz együttese beragadt a rajtnál, az első harmadban egygólos hátrányt szedett össze, addig hétfőn gyors gólokkal terhelte a koreaiak kapuját. Két perc telt el, amikor Sikorcin bevette a 2011-es világbajnokág legjobb kapusának ketrecét (1-0), majd másfél perccel később Bartalis is gólt ütött Eum Hyunseungnak (2-0). Gördülékenyen játszott a magyar válogatott, mind a négy sorunk dominált, ellentmondást nem tűrően játszott. A harmad derekán Hári kígyózott középen a koreai harmadba és a jobb felsőbe lőtt (3-0). A gólok mellett kivédekeztünk két emberhátrányt, a Szuper Leventét helyettesítő Rajna Miklós egy alkalommal bravúrral hárított.

A második játékrészben Korea szépített, Kwon avatta fel Rajnát (3-1), de a magyar csapat egy perc múlva válaszolt, emberelőnyben Vas János 4-1-re alakította az eredményt. A harmad felénél Korea kapust cserélt, Eum Hyunseung helyett Park Sungje folytatta. Az ázsiai csapat bátrabban kimerészkedett, többször kavart a magyar harmadban. Sofron és Gőz kiállítása miatt emberelőnyben is játszhatott, de nem tudott szépíteni. Ennek ellenére elmondhatja magáról, hogy 1-1-re zárta a második harmadot a magyar válogatott ellen.

Sajnos a záró harmadban többet is elért. A háromgólos előny nem tett jót a magyar csapatnak, befejezettnek vélte a meccset, ahelyett, hogy taktikusan és fegyelmezetten játszott volna, ezt pedig megbüntette a koreai sereg. A záró játékrész 56. másodpercében Kim Kisung kettőre faragta az ázsiai hátrányt (4-2), majd pár perces kényszerszünet következett, a palánkot kellett reparálni. A holtidőben még inkább leült a magyar csapat, Korea újabb védekezési hibát használt ki, Kim Won Jung mattolta Rajnát (4-3). Rezgett a léc, már csak egy gól volt előnyünk, minden a 2011-es meccset idézte, amikor öt perccel a vége előtt 4-4-re álltunk. Nem hittük, de megismételte magát a történelem. Egy koreai játékos súlyosan megsérült, hordágyon vitték le és ez még inkább felpaprikázta Koreát. Az 50. percben emberelőnyben Shin egyenlített (4-4), kezdhettünk mindent elölről. A maradék időben már nem tudott felpörögni a magyar csapat, "sikeresen" elaltatta magát. Korea ezzel szemben kétszer is ordító helyzetbe került, Rajna parádéja mentette hosszabbításra a meccset.

A ráadás sem hozott döntést, csak egy újabb koreai sérülést, Kim Won Jungot is hordágyon vitték le. Négy a négy ellen nem találtunk a hálóba, büntetőkkel dőlt el a csata. Az ázsiai gárda három próbálkozásból kétszer betalált, míg mi csak egy gólt ütöttünk, így Korea megnyerte a meccset, két pontot szerzett, a magyar csapat eggyel "gazdagodott". A dél-koreaiak történetük során először nyertek a magyarok ellen. Ellenfelünk keményen a fejünkre koppintott, megbüntette a korán bealvó magyar együttest, amely a keddi szünnap után a csúcsfavorit Kazahsztán ellen folytatja.

Magyarország - Koreai Köztársaság
4-5 (3-0, 1-1, 0-3, 0-0, 0-1)
Gólok: Sikorcin (3.), Bartalis (4.), Hári (14.), Vas J. (27.), illetve Shin (26.)

Sofron a felsőt akarta kilőni, de Sunje kapus lepkése útját állta a korongnak. Dél-Korea szétlövésekkel 5-4-re leverte Magyarországot, története során először!

Kisung nagy hévvel rontott neki Rajnára, aki kiszúrt, de túl későn. 2-1-re vezet Korea.

Ladányi szintén csuklóval próbálkozott Vas Marcihoz hasonlóan, de ő már nem járt sikerrel.

A második koreai próbálkozó is majdnem eredményes, de Rajna a gólvonalnál megállította a lövést.

A magyaroknál Vas Márton laza csuklómozdulattal egalizált. Legalább már elhisszük, hogy Sunje kapusnak is lehet gólt lőni.

A koreaiak kezdik meg a rávezetéseket, Radunske lesz az első. Lövőcsel után köténybe bevarrta.

Rajna Miklós végül 25 lövésből 21 védést mutatott be.

Három-három játékos fog próbálkozni a rávezetéseknél, amennyiben a három próbálkozás után sem születik döntés, addig folytatódik a szétlövés, míg az egyik csapat gólt nem lő, a másik pedig el nem véti.

Az egyik koreai játékos úgy ünnepelt a lefújást követően, mintha világbajnokságot nyertek volna. Legalább ezen mi is mosolyoghattunk, ha már az eredmény miatt nem tehettük meg.

65. perc: Az utolsó másodpercekben eldönthettük volna, de Sungje kapus hárított, majd a védő még időben eltakarította a korongot a gólvonal elől. Jöhet a szétlövés!

65. perc: Időt kér a koreai vezetőedző.

64. perc: Beszorítottuk a koreaiakat, de átütő erő nincs a támadásainkban.

A koreai kapu előtt lesz korongbedobás.

Újabb kényszerszünet jöhet, miután egy újabb koreai maradt a jégen. Cho Minho járt pórul ezúttal, de ő a saját lábán tud távozni a játéktérről.

62. perc: Ismét Rajna mentette meg a magyarokat, villámgyorsan alakítanak ki a vendégek helyzeteket.

61. perc: Elkezdődött a hosszabbítás! Négy a négy ellen öt percig.

60. perc: Vége a rendes játékidőnek! Dél-Korea 4-1-ről állt fel 4-4-re, így már egy pontjuk biztos van, míg mi egy pontot már biztos vesztettünk.

60. perc: Beléptünk az utolsó percbe, itt már valami csodálatos egyéni akció kellene a gólszerzéshez.

59. perc: Utolsó két perc következik a rendes játékidőből.

Rich Chernomaz próbálja leplezni idegességét, de a meccs második felével eddig nem lehet elégedett.

57. perc: Hatalmasat védett Rajna. Ismét lekorcsolyázták a védőinket, de a kettő az egy elleni helyzetet megállította a fiatal kapus.

Benn tartjuk az ellenfél harmadában a korongot, de nem igazán tudunk helyzetet teremteni.

55. perc: Kiegészültünk.

A mieink ütközésekkel próbálják elejét venni a koreaiak gyors támadásainak, eddig sikerrel.

53. perc: Kék vonalról eleresztett lövést fogott Rajna, majd egy koreai még odaszúrt, ami nem tetszett a védőinknek.

53. perc: Újabb magyar kiállítás. Tokaji mellett száguldott volna el a koreai csatár, a veterán védő már csak szabálytalan módon tudta megállítani őt.

Teljes a zavar a magyaroknál, Benk csúszott el a félpálya előtt, így tilos felszabadítás lett a támadás vége.

A magyarok hetedik kisbüntetése volt ez, melyből már koreai gól született.

50. perc: GÓÓÓÓL! Kiegyenlít Korea! Ismét egy kipattanó lett a vesztünk, a védők és Rajna is későn reagált, míg Shanghoon Shin nem vacilált. (4-4)

49. perc: Gőz Balázs ül ismét gáncsolásért.

48. perc: Nagy Gergő mozdulatát szabályosnak ítélték meg, egyenlő létszám mellett folytatódik a meccs az újabb kényszerszünet után.

A visszajátszásból jól látható, hogy szegény koreai játékos fejjel fogott talajt, hordágyon kell levinni.

48. perc: Nagy Gergő ütközte le a koreai védőt, aki beleszállt a palánkba. Mozdulatlanul hever a jégen, agyrázkódás gyanús szituáció.

Rendesen felengedtük magunkra a koreaiakat, akik szemei előtt már az egyenlítés lebeg.

46. perc: GÓÓÓL! Ismét iskolajáték a koreaiak részéről, simán lekorcsolyázták a védőinket, majd Won Jung Kim egy rövid passzt ügyesen felvarr a felsőbe, Rajnának esélye sem volt. (4-3)

46. perc: Folytatódik a játék.

Elkezdődött a hullámozás is a lelátón.

A kényszerszünet alatt a közönség szórakoztatja magát, a koreai szurkolók pedig öröménekbe kezdtek a két lőtt gól után.

Egy hatalmas ütközés után leszakadt a koreai kispad előtti reklámtábla. Áll a játék.

A jég állapota mintha nem lenne a legjobb, egy percen belül egy magyar és egy koreai játékos is elcsúszik a jégen.

44. perc: Sung Je Park kapus reflexeit tesztelgetjük, de a cserekapus továbbra is hibátlan a beállása óta.

A gyér számú koreai közönségnek van oka a mosolygásra a lelátón.

Még a végén szoros lesz ez a mérkőzés is?

41. perc: GÓÓÓÓL! Radunske lőtt kapura, a kipattanót pedig fonákkal Kim Sang Wook ütötte be Rajna hálójába. A gól után a két koreai játékos összeölelkezve ünnepelt a jégen. (4-2)

41. perc: Nem sokáig tartott a kettős emberfór, Sangwook Kimet akadályozásért kiállítják a zebrák. Négy a három ellen leszünk még 20 másodpercig.

Kettős emberhátrányban kezdjük meg a harmadik harmadot, Magosi Bálintot szórták még ki a sípszónál könyöklésért.

Visszavett a tempóból a magyar válogatott, majd egy gyönyörű akció révén szépítettek a koreaiak. A válogatott tartását jól jelzi, hogy már a következő percben visszaállította a háromgólos különbséget, de azóta egyik csapat sem hajtja túl magát a következő gólért.

40. perc: Két lövési kísérletet is elvétenek a koreaiak az utolsó másodpercekben, így marad a 4-1-es eredmény a harmadik harmadra.

39. perc: Gőzt állítják ki akadályozásért.

39. perc: Brock Radunske tört be a kapu előterébe, először fonákkal, majd tenyeressel is próbálkozott, de Rajna zárta a réseket.

Nyomást gyakorolunk a kapujukra, de most a koreaiak védekezése javult fel, és nem tudjuk kijátszani a gólhelyzetig a támadásokat.

35. perc: Sikorcin söpört rá egy kis jeget fékezéskor a koreai kapusra, ami nem vívta ki a védők tetszését.

34. perc: Kezdjük átengedni a teret a vendégeknek. Egy kék vonalról eleresztett lövés után Rajna tenyerelt rá a kipattanóra.

34. perc: Egy koreai csatár négy magyar védő szorongatása között tudott kapura lőni, de a lövésében már nem volt elég erő szerencsére.

32. perc: A visszatérő Sofron kísérletezett egy magas lövéssel, de Eun kapus lepkés kesztyűhasználatával sincs gond.

31. perc: Ez alatt az emberhátrány alatt sem volt sok izgulnivaló szerencsére, lezárjuk a passzsávokat, amivel gyakorlatilag meg is fogjuk az emberelőnyös taktikájukat.

Szokatlanul sok a kiállítás, de legalább a magyar csapat gyakorolni tudja mindkét speciális egységet - erre a következő meccseken szükség is lesz.

29. perc: Sofron Istvánt térdelésért küldik a büntetőpadra, a visszajátszásból látható, hogy nem is történt testi kontaktus. Mindenesetre emberhátrányban két percig a magyarok.

29. perc: A koreaiak is megpróbálkoztak a kapu hátteréből való visszapasszos játékkal, de ők nem találják el a kaput.

27. perc: GÓÓÓÓL! Vas Jankó gólját ezúttal nem veszik el. A koreaiak üresen hagyták középen a kapu előtt a csatárt, akinek csak kényelmesen be kellett passzolnia a játékszert a kapuba (4-1)

27. perc: Emberelőnybe kerül a magyar válogatott, és rögtön ki is használja azt!

26. perc: GÓÓÓL! Szépítenek a vendégek. Két passzal kihozták a harmadukból a pakkot, majd Lee Don Ku látta meg a betörő Shin Hyungyunt, aki csak belekapott ütőjével a passzba, de az elég volt Rajna kapujának felavatásához. (3-1)

26. perc: visszatértek a kiállított játékosok.

26. perc: Rajna lepkés kesztyűjében halt el egy magas lövés.

24. perc: Sofron cselezte be magát a kapu előterébe, de a koreai kapus hárított. Az azutáni csetepaté után Wooje Sungot kiállítják durva játékért, Bartalist pedig testre ütésért. Két perc négy a négy elleni hoki következik.

23. perc: Egy félpályáról eleresztett lövést hárított magabiztosan Rajna.

21. perc: A koreaiak bulielhozatalával kezdődik a második harmad.

Az első percben még a koreaiak ijesztettek ránk, de utána két gyors góllal megfogtuk a vendégeket, majd Hári egy hatalmas bomba gólt is akasztott, így bátran kijelenthető, hogy eddig nem csak nyerésre állunk, de a közönséget is kiszolgáljuk. A két kivédekezett emberhátrány csak plusz volt a végén.

20. perc: Vége az első harmadnak, a magyar válogatott jó játékot produkált, és megérdemelten vezet 3-0-ra.

20. perc: Nem váltottuk meg a világot 20 másodperc alatt, a vendégek kiegészültek.

20. perc: Az első harmad utolsó perce jön, rövid magyar emberelőnnyel.

18. perc: A koreaiak türelmetlenkednek, Yongjunt állítják ki botfogásért. Négy a négy elleni játék következik.

17. perc: Különösebb helyzet nélkül védekeztük ki az emberhátrányt, de Benk András máris váltja Nagy helyét a büntetőpadon gáncsolásért.

A közönség ugrálva éljenzi a csapatot, eddigi teljesítményükkel rá is szolgáltak a fiúk.

15. perc: Nagy Krisztián akadályozásért pihen majd két percig a büntetőpadon.

14. perc: GÓÓÓL! Hári János és Sofron István vezettek támadást, Hári lendületből bevarázsolta a hosszú felsőbe. (3-0)

13. perc: A koreaiak is kezdik felvenni az ütközős stílust, pár másodpercen belül három játékosunk csontjai bánták a stílusváltást.

A magyar játékosok bátran vezetik rá egy az egyre a koreai védőkre a korongot, és általában át is hámozzák magukat rajtuk, de az utolsó megmozdulásokba folyton hiba csúszik.

9. perc: Megtanulhattuk, hogy milyen gyorsak is a koreaiak, simán lehajrázta a csatár a védőinket, de Rajna ismét védett.

8. perc: Egyik védőnk nem tudta lekezelni a kapu előterében a korongot, amire lecsapott a koreai csatár, de Rajna Miklós reflexei kitűnőre vizsgáztak.

8. perc: Kiegészülnek a koreaiak,

A kék vonalról kísérletezgetünk, egyelőre eredménytelenül.

6. perc: Emberelőnybe kerülünk, Hyeok Kimet küldték ki a bírók bottal akasztásért.

Nagyon harapós kedvükben vannak a magyarok, a koreai védők nem igazán tudják követni a csatárainkat.

5. perc: Hári János cselezte át magát a védőjén, és lőhetett kapura, majd a kipattanóra is lecsapott, de a gól ezúttal elmaradt.

Ennél jobban nem is kezdhettük volna a mérkőzést, a közönség is élvezi a gyors gólokat.

4. perc: GÓÓÓL! Egy gyors támadás után Sofron húzta magára a védőket, majd az üresen maradt Bartalis Istvánhoz passzolt, aki fonákkal köténybe bevarrta! (2-0)

3. perc: GÓÓÓL! A koreai kapu bal oldalán cicáztunk a koronggal, Mihály Árpi a bedobókörnél álló Ladislav Sikorcinhoz passzolt, aki kegyetlenül bevágta kapásból a pakkot! (1-0)

1. perc: Rögtön megleptek minket az ázsiaiak, de Rajna Miklós szerencsére a helyén volt és hárított közelről.

19:30: Elkezdődött a mérkőzés! A koreaiak hoztál el a korongbedobást.

19:28: Utolsó kupaktanács a magyar kapu körül, Rajna Miklós fogja védeni a hálónkat.

19:27: A válogatott eddig 10 mérkőzést vívott meg Dél-Koreával, kilenc győzelem mellett egy döntetlen a mérlegünk ellenük.

19:25: Nagy tapsvihar és fényjáték közepette megérkeznek a magyar játékosok a jégre.

19:23: A csoport másik két esélyeseként számon tartott Olaszország és Kazahsztán hozták a kötelezőket, és már két győzelemmel dicsekedhetnek.

Divízió I/A világbajnokság
Tabella
  Csapat GY HGY HV V Pontok
1 Kazahsztán 2 0 0 0 6
2 Olaszország 2 0 0 0 6
3 Magyarország 1 0 0 0 3
4 Koreai Köztársaság 0 0 0 1 0
5 Japán 0 0 0 2 0
6 Nagy-Britannia 0 0 0 2 0
GY=győzelem, HGY=hosszabbításos győzelem, HV=hosszabbításos vereség, V=vereség

19:23: Köszöntjük kedves Olvasóinkat! Perceken belül kezdetét veszi a magyar válogatott második mérkőzése!