Divízió I-es jégkorong vb

Ladányiék pörgős és szélvészgyors rivális ellen folytatják

  • Szabó Tamás

A magyar válogatott hétfőn Dél-Korea ellen folytatja a budapesti divízió I-es jégkorong-világbajnokságon.

Aki laza legyintéssel reagálna arra, hogy a magyar válogatott Dél-Korea ellen folytatja, annak javasoljuk nézze meg mennyit szenvedtünk vele két éve ugyanitt. A 2011-es budapesti vb-n szintén a második meccsen találkoztunk az ázsiai gárdával, amely fütyült a papírformára és sokáig nem volt hajlandó megadni magát. Az 55. percig 3-3-ra állt a meccs és csak a záró öt percben tudtuk két vállra fektetni szívós ellenfelünket.

Eum

A mostani tornára feljutóként érkeztek, tavaly a divízió I B-ben végig söpörtek a mezőnyön, régi ismerőseinket Litvániát, Romániát, Lengyelországot és Hollandiát is elverték - igen, azokat a hollandokat, akik tavaly novemberben Budapesten a kárunkra továbbjutottak az olimpiai selejtezőből. A koreaiak nem csak külsőleg hasonlítanak a japánokra, hanem a stílusuk is azonos. Az átlagosnál gyorsabban korcsolyáznak, suhannak a jégen, rendkívül pörgősek és fegyelmezettek. Csapatként erős és egységes alakulat, egyénenként azonban nem annyira ügyesek. Talán az egyik kapusuk, Eum Hyunseung emelhető ki, akit a 2011-es budapesti világbajnokságon a torna legjobb hálóőrének választottak. Ő az Ázsiai Ligából is abszolút kiemelkedik.

Ha már Ázsiai Liga. A koreai alakulat három klubra épül, vagyis igazán családias a hangulat. Az Anjang Halla, a High 1 és Szandzsu adja a keretet. De hogy teljes legyen a kép, a szakmai stábból a szövetségi kapitány, Byun Sun Wook és egyik segítője, Shim Eui-Sik szintén az Anjang Hallától érkezett, míg a harmadik mester, Kim Yoon Sung a High 1 főnöke.

Dél-Korea ezúttal a bennmaradásért küzd, Japán és Nagy-Britannia ellen érheti el terveit. A magyar csapat közel két hónapja Lengyelországban egy barátságos meccsen összefutott a koreaiakkal. Ez volt Rich Chernomaz második mérkőzése csapatunk kispadján. Könnyed sikert arattunk, 6-1-re győztünk. Ezzel az eredménnyel hétfőn este is kiegyeznénk.

A Magyarország - Dél-Korea mérkőzésről 19:30-től a hatharom.com élő, szöveges tudósításban beszámol!

Az örökmérleg
Koreai Köztársaság: 10 mérkőzés, 9 magyar győzelem, 1 döntetlen, 83-27