Divízió I-es jégkorong vb

Ennél sokkal több kell ahhoz, hogy legyen keresnivalónk - Szélig Viktor

  • MD

Szélig Viktor a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya a hatharom.com-nak elmondta a koreai elleni meglepő vereséget követően, hogy keveset nyújtottak, és ennél jóval több kell a továbbiakban tőlük, ha sikeresek akarnak maradni.

Büntetőlövések a Magyarország-Koreai Köztársaság mérkőzésen a divízió I-es jégkorong-vb-n

A magyar jégkorong-válogatott az őszi olimpiai előselejtezőhöz hasonlóan ezúttal is büntetőlövések után maradt alul aktuális ellenfelével szemben. Akkor a hollandok az olimpiai álmokat foszlatták szerte, most a dél-koreaiak a feljutásban reménykedők szívébe döftek tőrt. Szélig Viktort, a magyar válogatott csapatkapitányát arról kérdeztük, hogy mennyiben hasonlított ez a vereség az őszihez.

"Ha csak az eredményt nézzük, akkor mindenképp, mert büntetőkkel alul maradtunk, de a játék képe alapján akkor azért veszélyesebbek voltunk kapura, mint ma." - mondta Szélig a mérkőzést követően a hatharom.com-nak. "Az első harmadban három gólt tudtunk szerezni, úgy, hogy szinte a semmiből teremtettünk lehetőségeket, míg a koreaiak rengeteg helyzetet kihagytak. Rajna Mikinek is köszönhető, hogy nem kaptunk gólt. Nagyon jöttek ránk a harmadik harmadban, miután 4-1-nél rögtön az első emberelőnyt belőtték, meg kellett volna újulnunk, de az már nem ment. Sajnos nem olyan ez a jégkorong, mint a kapcsoló, hogy miután lekapcsoljuk, majd újra fel, és működik minden. Igazából nem érdemeltük meg a mai meccsen a győzelmet, Korea viszont okosan, gyorsan, nagyon jól játszott. Sajnálom, mert fantasztikus közönség volt ma is, ők mindenképpen megérdemelték volna, hogy most ünnepeljünk és ne búslakodjunk."

A háromgólos előny köztudottan a legveszélyesebb fór egy hokicsapat számára, de Szélig szerint már a mérkőzés első felében sem játszott jól a válogatott.

"Az a baj, hogy az elején sem volt magas a tempó, sokat hibáztunk. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy az 1-3-1-es taktikánkra válaszul kijöttek egy olyan formációval, ami miatt nekünk is meg kellett változtatni a védekezésünket a harmadik harmadban. Gyors játékosaikkal és a jó ütemű, jó helyre belőtt passzaikkal meg tudták zavarni ezt a felállást, de még egyszer mondom, kevés volt ez a mai. Ennél sokkal több kell ahhoz, hogy legyen keresnivalónk ezen a vébén."

A holnapi szünnap után a kazahok következnek a válogatott számára, és Szélig úgy látja, hogy ebből a vereségből többet tanulhatnak, mintha győztek volna.

"Holnap szünnap, lesz majd egy edzés. Gondolom alaposan kielemezzük ezt a mai találkozót, és remélem mindenki összekapja magát. Nyertünk tegnap egy meccset, ma kikaptunk, két meccset játszottunk eddig, három van előttünk, semmi nem dőlt el, még bármi megtörténhet. A legfontosabb, hogy erre hogyan reagálunk. Remélem, hogy pozitívan, mert egy vereségből talán többet lehet tanulni, mint egy kínkeserves győzelemből. Az is elképzelhető, hogyha ma nagy szerencsével megnyertük volna ezt a meccset, az rosszabbat tett volna a csapattal, mintha kikapunk. Így biztos, hogy mindenki át fogja értékelni, hogyan kell játszanunk, hozzáállnunk és küzdenünk a továbbiakban, ha sikeresek akarunk lenni."