NBA

A New York nyerte a keleti másodikért vívott csatát

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 157. játéknapjának kora déltáni mérkőzésein került sor a nagy keleti rangadóra a New York Knicks és az Indiana Pacers között, amit végül a hazai Knicks nyert 90-80-ra. A Miami visszavágott a Chicagónak a győzelmi sorozat megszakításáért, a Brooklyn pedig Torontóban kapitulált.

New York Knicks - Indiana Pacers 90-80

A Knicks és a Pacers úgy csapott össze vasárnap helyi idő szerint kora délután, hogy a keleti főcsoport második helye volt a tétje a mérkőzésnek. Carmelo Anthony és brigádja hazai pályán nem engedte ki a lehetőséget, hogy bebiztosítsák a második pozíciót a konferenciában és 90-80-ra leverték a közvetlen üldözőjüket.

Carmelo Anthony nem tudta végigjátszani a mérkőzést, de így is a Knicks legeredményesebbje volt

Anthony 25 ponttal zárta a mérkőzést, a negyedik negyedben már nem is játszott, miután David Westtel összeütközött - ezzel megszakadt a játékos hétmeccses sorozata, mely során mindig eljutott a minimum 30 pontig. Chris Copeland 20, J.R. Smith pedig további 15 pontot hozott a hazaiak konyhájára, míg a vendégeket Lance Stephenson vezette 22, illetve West 17 egységgel.

A Knicks így 1994 után ismét második helyen végez a keleti főcsoportban, és jövő hét szombaton már a Boston Celticsszel kezdhetik meg a rájátszást. A Knicks a playoff első két körében már biztos, hogy a hazai pálya előnyét élvezheti majd.

Miami Heat - Chicago Bulls 105-93

A Chicago pár hete megállította a Miami Heat történelmi menetelését, majd a héten a New York Knicks sorozatának végére is pontot tett, de idegenben már kevésnek bizonyult a címvédő ellen. A Bulls játékosainál elszakadt a cérna a meccs során, és több faultot jegyeztek (30), mint mezőnygólt (29), amire 2008 novembere óta nem került sor.

Míg a vendégek az indulataikat igyekeztek megfékezni, addig LeBron Jamesék taroltak a parketten. James 24, Dwyane Wade pedig 22 ponttal abszolválta a mérkőzést, amit végül 12 ponttal nyertek az ünneprontók ellen. A Miami 36-4-gyel a franchise történetének legjobb hazai mérlegénél jár már, megdöntve ezzel a korábbi 35-6-os csúcsot 2005-ből.

Toronto Raptors - Brooklyn Nets 93-87

Nagy esélyt szalajtott el a Brooklyn, hogy feljebb lépjen a tabellán az Indiana Pacers közelébe. Deron Williamsék a Torontóban elszenvedett vereséggel immáron biztos, hogy nem tudják megkaparintani a harmadik helyet a keleti főcsoportban, és meg kell elégedniük a vigaszul szolgáló negyedik hellyel, ami azt jelenti, hogy a playoff második körében már összeakadhatnak a Miami Heattel.

DeMar DeRozan 36, Rudy Gay pedig 26 pontot és 10 lepattanót szerzett a mérkőzésen, amivel a Raptors már sorozatban harmadik meccsét nyerte meg. A találkozón egy másodpercig sem volt hátrányban a hazai együttes, így megérdemelten nyert. A Brooklyn tagjait különösképp bosszanthatja, hogy pont a draftra készülő Raptors húzta keresztül számításaikat.

Philadelphia 76ers - Cleveland Cavaliers 91-77

A szezon utolsó hazai mérkőzésén a Philadelphia kiszolgálta a közönségét, melyet végső soron azért cserben hagyott az alapszakaszban, hiszen nem sikerült kiharcolni a playoffot. Dorell Wright 15, Thaddeus Young pedig 14 ponttal búcsúzott erre a szezonra a 76ers-közönségtől.

A 76ersnél nagy kérdés, hogy Doug Collins vezetőedző visszatér-e a jövő évi szezonra a csapathoz vagy sem. A 76ers már jelezte szándékát, hogy tárt karokkal várnák a mestert, aki korábban leszögezte, hogy maradna a franchise-nál az edzői karrierje után is valamilyen szerepkörben, de ha a csapat nem erősít a nyáron, akkor valószínűleg Collins sem fog vesződni az eredményekkel Philadelphiában.

Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 118-109

Nem okozott gondot a Portland leverése a Denvernek, még úgy sem, hogy már az első negyedben elvesztették Kenneth Fariedet a hazaiak, miután a játékos meghúzta a bokáját. Pedig a csapathoz visszatért Ty Lawson, aki először játszott március 27-e óta, de úgy tűnik, hogy a kosárlabda-istenek egyelőre még orrolnak a csapatra.

Andre Iguodala 28 ponttal volt a hazaiak vezére, az újonc Evan Fournier 24 ponttal végzett a második helyen a Denverben. A túloldalon szintén egy újonc sziporkázott Damian Lillard személyében, aki 30 pontot gyűjtött össze, de ugyanakkor nyolcszor is elajándékozta a labdát. A Portlandnek ez volt zsinórban a 11. veresége.

NBA
157. játéknap
Miami Heat - Chicago Bulls 105-93
New York Knicks - Indiana Pacers 90-80
Philadelphia 76ers - Cleveland Cavaliers 91-77
Toronto Raptors - Brooklyn Nets 93-87
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 118-109