La Liga

Thiago és Tello vezérletével győzött a Barca Pintérék ellen

Az éllovas Barcelona könnyedén, 3-0-ra nyert a kiesőjelölt Real Zaragoza pályáján a spanyol labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában.

A tabellát a Real Madrid előtt 13 ponttal vezető Barcelona - mely a vártnál nehezebben harcolta ki a továbbjutást a BL-ben a Paris Saint-Germain ellen - Pintér Ádám kiesés elöl menekülő csapatához, a 17. Real Zaragozához látogatott. A magyar középpályást nem nevezték a katalánok ellen, míg Tito Vilanova tartalékos kerettel utazott Zaragozába, Lionel Messi, José Pinto, Sergio Busquets, Andrés Iniesta és Jordi Alba is hiányzott, a la Romaredában Pedro, Villa és Piqué a padon kezdett.

Így sem okozott gondot a vendégeknek a Zaragoza legyőzése. Rögtön az első percben Tello a 16-os bal oldaláról a hosszú felső mellé tekert. A 17. percben ismét Tello próbálkozott, lövése elkerülte a kaput. A 20. percben nagyszerű kontratámadásból szereztek vezetést a katalánok: Thiago Alcántara saját térfeléről indult, az Alexistől visszakapott labdát 12 méterről a jobb alsóba gurította (0-1). A 39. percben a nagyon aktív Christian Tello duplázta meg az előnyt: Thiagóval játszott össze, majd 10 méterről a kapuba helyezett (0-2).

A második félidő elején Alexis Sánchez a kapufát találta el, majd az 53. percben Tello megszerezte második gólját: Thiagótól kapta ismét a labdát még a saját térfelén, megiramodott, balról befelé cselezett és az ötös csücskétől kilőtte a hosszú alsót, Jiménez csak belekapni tudott a labdába (0-3). A folytatásban egyszer-egyszer a hazaiak is eljutottak Víctor Valdés kapujáig, de nem tudtak kozmetikázni az eredménye. A 75. percben Rubén Rochina bombázott nem sokkal a léc fölé. A 88. percben Sánchez 12 méterről tüzelt, Jiménez védeni tudott.

A Barcelona játszi könnyedséggel verte a végére ellaposodó meccsen a Zaragozát, amely idén még nem nyert bajnokit és kiesőhelyen áll.

Primera División, 31. forduló:
Real Zaragoza-FC Barcelona 0-3 (0-1)
gólszerző: Thiago (20.), Tello (39., 53.)
 
Korábban:
Atlético Madrid-Granada 5-0 (2-0)
Rayo Vallecano-Real Sociedad 0-2 (0-2)
 
Szombaton játszották:
Málaga-Osasuna 1-0 (0-0)
Levante-Deportivo La Coruna 0-4 (0-3)
Valladolid-Getafe 2-1 (0-1)
Espanyol-Valencia 3-3 (1-0)
 
Pénteken játszották:
Real Betis-Sevilla 3-3 (1-3)
 
Később:
Athletic Bilbao-Real Madrid 21.00
Hétfőn játsszák:
Real Mallorca-Celta Vigo 21.00