Serie A

Elbukott az Inter, remi a genovai derbin

A Cagliari elverte az Intert, a genovai derbi 1-1-re zárult, a Roma pedig három ponttal távozott Torinóból az olasz labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Genoa-Sampdoria

Tőzsér Dániel a kispadon kapott helyet a Genoában a városi rangadón, amely a várakozásoknak megfelelően kemény belépőkkel indult, nem kímélték egymást a felek. Aztán a 28. percben gólt szerzett a Sampdoria, Eder lőtt szabadrúgást 23 méterről, a Samp játékosa laposan küldte kapura a labdát, ami elsuhant a felugró sorfal alatt, és a jobb sarokban akadt meg. Frei kapus meg sem mozdult a lövésre (0-1). A 78. percben tíz emberre fogyatkozott a Sampdoria, Costa arrébb lökte Florest, és miután volt már sárga lapja, kiállították. Azonnal egyenlített a Genoa, Matuzalem jobbról 22 méterről lőtt, talán beadásnak szánta, talán kapura küldte, a lényeg, a hosszú felső sarokba vágódott a labda (1-1). A Genoa pontot szerzett, de továbbra is kieső helyen áll, a Sampdoria 14. a tabellán.

Torino-Roma

A vendégek kezdtek jobban, a 22. percben Balzaretti beadását Osvaldo négy méterről a kapuba bólintotta (0-1). Kilenc perccel később egyenlített a Torino, nem tudott felszabadítani a vendégvédelem, Bianchi hat méterről a kapu közepébe lőtt (1-1). A 60. percben ismét a Roma vezetett, Lamela 18 méterről, a jobb összekötő helyéről tüzelt, a labda a hosszú felső sarokban akadt meg (1-2). A Roma feljött az ötödik helyre, a Torino 15.

Stramaccioni

Cagliari-Internazionale

A mérkőzés 14. percben kis híján előnybe került az Inter, Cambiasso 12 méterről a kapufát találta el. Ennél többre nem futotta a vendégektől. A 62. percben Silvestre a 16-oson belül Pinillát faragta, a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est a sértett végezte el, és a kapu közepébe küldte (1-0). A 76. percben ismét Pinilla villant, ezúttal akciógólt szerzett, Cabrera átadását közelről értékesítette (2-0). A Cagliari ezzel a sikerrel feljött a tizedik helyre, az Inter hetedik.

A többi mérkőzésen

Az Udinese váratlanul könnyedén intézte el a Parmát, Muriel két góllal járult hozzá a sikerhez. Mindkét csapat a középmezőnyben csücsül. A Chievo nem bírt a Cataniával, gól nélküli döntetlenre zártak, mindkét csapat sorrendben harmadik bajnokiján nem tudott győzni.

Serie A
32. forduló
Cagliari-Internazionale 2-0 (0-0)
Gól: Pinilla (63. - 11-esből, 75.)
 
Chievo-Catania 0-0
 
Genoa-Sampdoria 1-1 (0-1)
Gól: Matuzalem (80.), ill. Eder (28.)
Kiállítva: Costa (78., Sampdoria)
 
Parma-Udinese 0-3 (0-2)
Gól: Muriel (12., 43.), Pereyra (61.)
 
Torino-Roma 1-2 (1-1)
Gól: Bianchi (31.), ill. Osvaldo (22.), Lamela (60.)
Kiállítva: Balzaretti (79., Roma)