Divízió I-es jégkorong vb

Hetényit nem lepte meg, hogy kimaradt a keretből

Jókora meglepetést okozott Rich Chernomaz pénteken. A magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya két nappal a budapesti divízió I-es világbajnokság rajtja előtt kapust cserélt, Hetényi Zoltán helyére Bálizs Bencét hívta vissza az együttesbe. Hetényi a hatharom.comnak elmondta, nem érte váratlanul a döntés.

Hetényi

Nagy meglepetésre Hetényi Zoltán kimaradt a vasárnap kezdődő divízió I-es világbajnokságon szereplő magyar jégkorong-válogatott keretéből. A kapus nem kapott gólt kedden a japánok elleni barátságos mérkőzésen, úgy tűnt, biztos helye van a vb-keretben. Rich Chernomaz azonban megváltoztatta döntését és pénteken kapust cserélt. Bálizst visszahívta, Hetényi pedig körön kívülre került. A szövetségi kapitány hivatalosan nem indokolta meg döntését és a kapussal sem egyeztetett.

"Nem tudom miért kerültem ki a keretből - reagált Hetényi a hatharom.comnak. - A szövetségi kapitány nem indokolta meg a döntését, de nem lepett meg a dolog. Nem szeretnék feszültséget kelteni a világbajnokság előtt, ezért zárjuk le ezt az ügyet."