Arsenal

A cserék jelentették a különbséget - Wenger

Rendkívül fontos győzelmet aratott hazai pályán a Bajnokok Ligája-indulásért küzdő Arsenal, amely a hajrában fordítva 3-1-re diadalmaskodott a Norwich City együttese felett az angol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójának szombati játéknapján. Az Ágyúsok ezzel a harmadik helyre léptek.

"Kiengedtünk egy kicsit, nem volt váratlan az ellenfél gólja a meccs azon szakaszában, mert domináltunk, de kihagytuk a helyzeteinket. Tudtuk, hogy a Norwich erős rögzített helyzetekből és meg is büntetett minket. Ezután hitre és erős idegzetre volt szükségünk. Mindkettő meglétét bebizonyítottuk, úgy vélem, a végén megérdemelt győzelmet arattunk. Fejet hajtok a Norwich előtt, jól játszott, remekül védekezett és elöl is problémát okozott nekünk. A kapott gól után rugalmasnak kellett lennünk, és ez sikerült is" - mondta a fordításról Arsene Wenger.

"Kiválóan hatottak a játékunkra. Hozzáállásban, hangulatban jókor jöttek. Aztán egyszer csak a Norwich elkezdett fáradni. A cserék jelentették a különbséget" - folytatta az Ágyúsok menedzsere. A cserék közöl Alex Oxlade-Chamberlain és Theo walcott gólpasszt, Lukas Podolski gólt jegyzett.

"Nos, jelen pillanatban nem számít a helyezés. Ami fontos, hogy ilyen következetesen haladjunk tovább és győzzünk. Valódi jelentősége most nincs a helyezésnek. Szoros a verseny, a legkövetkezetesebb csapat éri el a célját. Ebből a szempontból jól állunk, továbbra is erre kell összpontosítanunk. Kedd este kemény meccs vár ránk (az Everton ellen - a szerk.), nagy lehetőség előtt állunk."

"Luxus, ha ilyen futballisták ülnek a padon, mint Podolski, Walcott és Chamberlain - dicsérte játékosait a francia tréner - A támadószekcióban minőségi emberek állnak a rendelkezésünkre, ha egyszer nyomás alá kerül a csapat, nagyon sokat segíthet ez a tényező Nézzék csak meg, hgy játszott, miután beállt - emelte ki Podolskit Wenger.