Divízió I-es jégkorong vb

Senkitől sem szabad megijednünk - Sofron István

Vasárnap Nagy-Britannia ellen kezd a divízió I-es jégkorong-világbajnokságon a magyar válogatott. A csapat csatára, Sofron István szerint a két favorittól, Kazahsztántól és Olaszországtól sem kell tartanunk.

Sofron

A magyar válogatott egyik kulcsembere, Sofron István elmondta, remek érzés számukra, hogy ennyien figyelemmel követik a munkájukat.

"Halljuk mekkora médiavisszhangja van a világbajnokságnak, tudjuk mennyien szeretnek minket és milyen sokan szurkolnak nekünk - mondta Sofron. - Jó érzés, hogy ennyien figyelnek ránk."

Rich Chernomaz szövetségi kapitány némi átalakítást végzett a jól megszokott Sofron, Vas Márton, Ladányi Balázs soron. Vast a védők közé helyezte, Bartalis István került a centerpozícióba.

"Elég gyorsan megszoktuk egymást, pedig nem sok időnk volt összerázódni - magyarázta Sofron. - Nem akarom elkiabálni, de idáig jól működik az új taktika és az új felállás. Bízom benne, hogy a világbajnokságon is együtt fogunk remekelni. Ladányi Balázzsal évek óta együtt játszunk, vele egyébként is jól megértjük egymást. Az elmúlt másfél hónapban az egész válogatott keményen készült, ilyen kemény felkészülésben még soha nem volt részem vb előtt. Nagyon kimerültek voltunk az edzések után, mindenki arcán látszott a fáradtság, de ez elégedettséggel töltött el minket. Ahogy közeledik a vb egyre jobb erőben vagyunk, bízom benne, hogy kiválóan alakul a formaidőzítés. A kazah és az olasz csapat ellen sem szabad megijedni, a keret tele van olyan játékosokkal, akik találkoztak ilyen erősségű vagy talán még jobb hokisokkal."