Kajak-kenu

Fazekas-Zur Krisztina gőzerővel készül a szegedi világkupára

Családlátogatással és wellnesszel pihente ki Fazekas-Zur Krisztina olimpiai bajnok kajakozó a kora tavaszi kajak-kenu edzések fáradalmait. A magyar olimpiai bajnok húsvét előtt négy héten át a szlovák- és a cseh férfi kajakválogatott tagjaival edzett. Ezt követően férjével a San Francisco mellett található Bodega Bay öbölbe utazott, majd a San Diego-i olimpiai központban is látogatást tett.

Fazekas

Nagyon kemény és hasznos időszak volt ez számomra. A végére rettenetesen elfáradtam, ezért Ramival, a férjemmel úgy döntöttünk, hogy elutazunk kikapcsolódni és megtoldjuk a hétvégét egy nappal a húsvéti ünnepeknek köszönhetően” – jegyezte meg a kajakozó. Krisztina a férjével családlátogatása érkezett a Bodega Bay-be, mely egy keskeny öbölben, a Csendes-óceán partján fekszik San Franciscótól 32 kilométerre, Kaliforniában. A kisváros a hazai filmkedvelők számára is ismerős lehet, itt játszódik ugyanis Alfred Hitchcock „Madarak” című filmje. Az itt töltött pihenést követően Krisztina az amerikai szilíciumvölgyben található standfordi egyetemen tett látogatást férjével, ahol megtekintette a patinás sportlétesítményeket. „Teljesen leesett az állam a hatalmas campus felszereltsége láttán, mely felveszi a versenyt bármelyik profi klubéval. Kicsit el is játszottam a gondolattal, hogy esetleg itt szerezem meg az egyetemi diplomámat” – mondta sportolónő a látogatás kapcsán.

Fazekas-Zur Krisztina a néhány napos pihenést követően ismét hajóba szállt. Az olimpiai bajnok múlt hétvégén a San Diegó-i olimpiai központban 500 és 200 méteren kajak, továbbá 2000 és 200 méteres SUP-versenyen vett részt. „A kezdeményezés célja azt volt, hogy támogassam a fiatal kajakosokat, akik nagyon élvezték, hogy egy olimpiai bajnokkal evezhetek együtt. A férjemmel igyekszünk minden olyan rendezvényen részt venni, ahol népszerűsíthetjük a sportágunkat, mivel itt Amerikában a kajak-kenu nem tartozik a legnépszerűbb sportok közé.” – hívta fel a figyelmet a kajakozó.

A magyar olimpiai bajnok három hét múlva ismét Magyarországra látogat, hogy részt vegyen a május 10-i szegedi világkupán. A hazai megmérettetés elõtt Fazekas-Zur Krisztina indul az egyik legnagyobb SUP-versenyen North Carolinában, ahol extrém hosszúságú, 22 kilométeres távot kell teljesítenie. „Kemény munka vár rám, de nagyon motivált vagyok és a felkészülésem is jól halad” – jegyezte meg Krisztina.