Divízió I-es jégkorong vb

Nagy élmény lesz a budapesti világbajnokság - Szélig Viktor

Szélig Viktornak ez lesz a 21. világbajnoksága a magyar jégkorong-válogatottal. A rutinos védő először 1993-ban szerepelt a viadalon, vasárnaptól Budapesten csapatkapitányként nyomulhat a divízió I-es vb-n.

Szélig 20 évvel ezelőtt, a ljubljanai vb-n kapott először szerepet a válogatottban. Akkor őt terelgették a rutinos játékosok, ma viszont már ő istápolja az ifjakat.

Szélig"Rögös utat járt be a csapat és az egész magyar hoki az utóbbi két évtizedben - mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón Szélig Viktor. - Göröngyös és nehézkes volt az eleje. Az én generációm az utánpótlás sikerek után korán lehetőséget kapott a felnőttek között, ezért szerepelhetek immár 21. alkalommal világbajnokságon. Az utóbbi években a válogatott elérte teljesítőképessége határát. Most a legfőbb feladatom, hogy segítsem a keretbe bekerülő fiatalokat úgy, mint ahogy engem terelgettek az öregek anno, hiszen előbb-utóbb nekünk is át kell adni a helyet. Azt kívánom a fiatal játékosoknak, hogy élvezzék a vb-t, mert ezek az igazán jó élmények!"