Divízió I-es jégkorong vb

A tisztes helytállás a cél a divízió I-es világbajnokságon

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott a magyar jégkorong-válogatott a vasárnap kezdődő budapesti divízió I-es világbajnokság kapcsán. A szövetség elnöke, Németh Miklós nem tűzött ki konkrét elvárást, a tisztes helytállás a cél.

A magyarok sorrendben a britekkel, a dél-koreaiakkal, a kazahokkal, az olaszokkal, és a japánokkal mérkőznek a Papp László Budapest Sportarénában, s a torna első két helyezettje vehet részt a jövő évi minszki elit vb-n. Németh Miklós, a magyar szövetség elnöke az elvárás kapcsán elmondta, a tisztes helytállás a cél.

Németh"Nem akarunk felesleges terhet tenni a játékosok vállára, a cél az, hogy az eredménytől függetlenül a csapat minden meccsen a közönség tapsától kísérve jöjjön le a pályáról - mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón a Németh Miklós. - A szövetség minden tőle telhetőt megtett azért, hogy ideális legyen a válogatott felkészülése, mostantól a csapaté a főszerep. A legelső budapesti világbajnokságot éppen 30 éve rendezték meg, ezúttal is felfokozott a várakozás, a magyar válogatott valamennyi mérkőzésén telt ház lesz. Elvárásként a tisztes helytállást jelöltük meg."