NFL

Mezeladásban is rekordot döntött Robert Griffin

  • MD

Robert Griffin, a Washington Redskins irányítója újonc évében számos rekordot megdöntött a pályán, de a sportág üzleti részében is aratott vele az NFL és a Redskins. A rasztahajú fenomén 10-es meze ugyanis a tavalyi év legkeresettebb ruhadarabja volt, és egyben a liga történetének legjobban fogyó meze is.

Ha van olyan konkrét visszajelzés a szurkolók részéről, amiről egy játékos el tudja dönteni, hogy jól végzi a munkáját, az saját mezének eladási adatai. Robert Griffin profi pályafutásának első évében rengeteg szurkoló szívébe lopta be magát, és sok fiatalnak lett a példaképe, meze pedig minden addiginál jobban fogyott az NFL történetében.

Konkrét számadatokat még nem közölt az NFLShop.com, de az már hivatalos, hogy Griffin 10-es meze eladási rekordot döntött egy olyan évben, amikor rengeteg más játékos is történelmi szezont futott - Peyton Manning egy év utáni fantasztikus visszatérése sem volt elég ahhoz, hogy letaszítsa a robbanékony Griffint a mezeladási ranglista éléről. Ray Lewis meze lett a harmadik, a San Francisco ifjú titánjának, Colin Kaepernicknek a ruhadarabja pedig a negyedik legkeresettebb lett az NFLShop.com információi szerint.

Robert Griffint első évében megválasztották az év legjobb támadó újoncának, csapatát pedig 1999 után ismét csoportgyőzelemre vezette. A Seattle elleni wild-card mérkőzésen azonban csúnyán kifordult a térde, és jelenleg is a gyógyulás fázisában van, de előreláthatólag képes lesz a szezonrajton dirigálni a Redskins támadóegységét.