Divízió I-es jégkorong vb

Vasárnap nyílik meg a szurkolói falu az Aréna előtt

  • VNA

A Papp László Budapest Sportaréna előtt, a Magyar Sportmúzeum szomszédságában kerül kialakításra és április 14-én, a Japán–Kazahsztán mérkőzés előtt megnyílik a divízió I/A-csoportos jégkorong-világbajnokság Szurkolói Faluja.

A Papp László Budapest Sportaréna előtt, a Magyar Sportmúzeum szomszédságában kerül kialakításra és április 14-én, a Japán–Kazahsztán mérkőzés előtt megnyílik a divízió I/A-csoportos jégkorong-világbajnokság Szurkolói Faluja. Ez lesz az egyetlen olyan magyarországi „község”, amelynek minden „lakója” hokiszurkoló. Akadnak köztük, akik odabent az arénában minden meccset megnéznek, és csak eszegetni, iszogatni, esélyt latolgatni jönnek ki a két mérkőzés közti szünetben. Lesznek olyanok, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy a vb összes találkozójára jegyet vegyenek, sőt olyanok is, akik már nem tudtak belépőhöz jutni, mert korábban elkapkodták a jegyeket. Ám ők is igazi világbajnoki hangulatban, hatalmas kivetítőn élvezhetik a benti látványt.

A Szurkolói Falu minden meccsnapon 11.00 és 23.00 óra között várja a drukkereket. Lesznek játékok kicsiknek és nagyoknak egyaránt, hogy az egész család élvezhesse a hatalmas kavalkádot. Ki-ki próbára teheti ügyességét a kapura lövésben, de a látogatók rendelkezésére áll az úgynevezett „nyári jégpálya” is. Aki azonban garantáltan sérülésmentes játékra vágyik, az a hoki-csocsóval próbálkozzon. Ebben a faluban lesz alkalom ráhangolódni a világbajnoki megmérettetésekre éppúgy, mint a napi utolsó mérkőzést követően levezetni a feszültséget barátok között, és kifundálni a másnapi, üdvözítő taktikát.

A szervezők azt tervezik, hogy a szurkolók találkozhatnak a közelmúlt magyar hoki ikonjaival, akikkel megvitathatják az esélyeket, illetve értékelhetik a látottakat. Közben lesz alkalom fejtörőket fejteni és a legügyesebbek minden nap páros VIP-jegyet nyerhetnek a világbajnokság egy-egy összecsapására. Érdemes lesz tehát nyitott szemmel és füllel jönni-menni, valamint járatosnak lenni a jégkorongsportban azoknak, akik átlépik e falu határát.