Bundabotrány

Szabadlábon a bundaügy kulcsemberei

A rangado.hu információi szerint a bíróság kiengedte a fogdából K. Zoltánt, L. Mátyást és S. Lászlót, a magyarországi bundaügy fő gyanúsítottjait.

A portál azt írja, mindhárom vádlott házi őrizetbe került. Fazekas Géza, a Központ Nyomozó Főügyészség szóvivője megerősítette a hírt, elmondta, hogy a mai döntés értelmében egy hónapig lesznek a gyanúsítottak házi őrizetben. K. Zoltán és L. Mátyás 22 hónapja volt előzetesben. Idén februárban megváltoztatták ellenük a vádat, nem csalással, hanem a BTK 300/C pontjában meghatározott számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény bűnsegédletével vádolják őket.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) adatai alapján a gyanú szerint 33 hazai és nemzetközi futballmérkőzés eredményét manipulálták, amivel több millió eurós kárt okoztak a nemzetközi fogadóirodáknak. A gyanúsítottak száma a nyomozati szakasz végére 50-ről 46-ra csökkent. Jelenleg a vádelőkészítő szakasz tart.

Az ügyet három fő szálra bontották: az elsőhöz azok a meccsek tartoznak, amelyek közvetlenül érintettek a nemzetközi bundabotrányban, a második a REAC találkozóit, míg a harmadik számos magyarországi mérkőzést foglal magában. A főgyanúsítottak mindhárom szálban érintettek.