Serie A

Szégyen a lelátón, Galliani összeveszett egy kisfiúval - lapszemle

Gólok a pályán és szégyen a lelátón. Röviden így foglalta össze a Serie A 31. fordulójának firenzei rangadóját a La Gazzetta dello Sport. Kétségtelen, volt minden a Stadio Artemio Franchiban, ami egy izgalmas meccshez kell. Sőt, az indulatok sem hiányoztak. Mario Balotelli jó barátjával Emiliano Vivianóval szólalkozott össze a lefújás után, Andriano Galliani pedig majdnem verekedésbe keveredett a díszpáholyban. A Milan hiába vezetett 2-0-ra, a Fiorentina emberhátrányban 7 perc alatt egyenlített.

A La Gazetta dello Sport címlapja a Fiorentina-Milan (2-2) olasz bajnoki mérkőzés másnapján„Hogy mi történt Firenzében? Inkább, mondjuk azt, hogy mi nem. A meccs játékvezetője Tagliavento volt a negatív főszereplő. Andriano Galliani egy kisgyerekkel veszett össze a díszpáholyban, melyet végül kénytelen volt elhagyni. A korábbi Fiorentina-játékos Montolivót kifütyülték a szurkolók. A hazaiak egy nem létező büntetőnek is köszönhetően 7 perc alatt egyenlítettek. Balotelli kapott egy felesleges sárgát, így nem játszhat a Napoli ellen” - írta már címlapján az olasz bajnokság vasárnapi rangadóját követően a Gazzetta. A legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap hétfőn a „Milan, bikaviadal firenzei módra” címmel jelent meg, utalva a cseppet sem unalmas rangadóra. A Stadio Artemio Franchiban 2-2-vel zárult mérkőzés bírója Tagliavento mindössze 4-es osztályzatot kapott a szaklaptól, a következő értékelés mellett: „Már a találkozó elején elveszítette az irányítást. Folyamatosan kompenzált a rossz ítéletei miatt. Tomovic szabálytalansága nem ért pirosat, és a Fiorentina javára befújt első büntető is erősen kérdéses volt”. Vendégoldalon a meccs legjobbja a korábbi Fiorentina-játékos, Riccardo Montolivo lett 7-es osztályzattal, Balotelli mindössze 4,5-et kapott a Gazzettától. A gyenge értékelésben nagy szerepet játszott a feleslegesen összeszedett sárga lap, ami miatt a csatár nem léphet pályára Napoli ellen. Ráadásul Balotelli a lefújás után szóváltásba keveredett egyik jó barátjával, Vivianóval. Később a Fiorentina kapusa azt nyilatkozta, semmi probléma nincs köztük.

A díszpáholy a Fiorentina-Milan (2-2) mérkőzésen az olasz bajnokság 31. fordulójában

Andriano Galliani számára sem volt nyugodt a firenzei bajnoki. A Milan ügyvezető igazgatója a hírek szerint egy kisgyerekkel szólalkozott össze a díszpáholyban, a vita majdnem tettlegességig fajult. A Fiorentina tulajdonosa, Andrea Della Valle mellett Firenze polgármestere, Matteo Renzi is segített a feszült helyzet megoldásában. Galliani - akit egyes hírek szerint nem csak szóban bántalmaztak, hanem meg is dobáltak - végül a legjobb megoldást választva elhagyta a díszpáholyt. A Fiorentina később közleményben kért bocsánatot a vendégcsapat illetékeseitől.

„Katasztrófa az Internél: vereség 3-1-es vezetésről. Stramaccioni kezdhet félni”, írta már címlapján a milánói fekete-kékek Atalanta elleni vereségét követően a hétfői Tuttosport. A torinói kiadású sportújság természetesen a Juventusra váró fontos feladattal - vagyis a Bayern München elleni visszavágóval - foglalkozott a legnagyobb terjedelemben. Az Inter 4-3-as vereségének köszönhetően gyakorlatilag elköszönhet a Bajnokok Ligájától, igaz, az Atalanta sikeréhez Gervasoni bírónak is volt "némi köze”. A játékvezető igencsak érdekes büntető fújt be még 3-1-nél a vendégek javára. „Azt a megmozdulást csak a bíró látta szabálytalannak” - mondta később Stramaccioni. Sorozatban harmadszor kapott ki hazai pályán az Inter, ilyen rossz sorozatra az 1955-1956-os szezon óta nem volt példa a milánóiaknál.

„Szárnyal a Napoli, gondban a Milan”, írta a hétfői Corriere dello Sport. A római székhelyű sportnapilap kiemelte, firenzei döntetlenjével a Milan 4 pontra eltávolodott a második helytől, miközben a Palermo egyre jobban kezdhet reménykedni a bentmaradásban. A szicíliai együttes ezúttal a Sampdoria otthonában győzött, így a 17. Sienához hasonlóan 27 pontos. A Napoli a Genoát verte 2-0-ra úgy, hogy Cavani büntetőt hibázott. Mazzarri együttese lépéselőnybe került a Milannal szemben. A második helyért küzdő két klub, a következő körben a San Siróban találkozik.

Igencsak eseménydúsra sikerült tehát az olasz bajnokság 31. fordulója, melynek vasárnapi játéknapján Antonio Di Natale talán az év gólját lőtte a Chievo ellen. Hétfő este pedig még hátra van a római város derbi...

Di Natale gyönyörű kapásgólja a Chievo ellen