Premier League

Di Canio hisz játékosai képességeiben és a bennmaradásban

A Chelsea otthonában vasárnap, a Premier League 32. fordulójában elszenvedett 2-1-es vereség ellenére Paolo Di Canio, a Sunderland frissen kinevezett menedzsere hisz benne, hogy csapata elkerülheti a kiesést, és jövőre is az angol élvonal mezőnyének tagja lehet.

A Fekete Macskákat a hétvége eredményeinek következtében csupán jobb gólkülönbségük választja el a kiesőzónától, így némi félelemmel készülhetnek a jövő heti, Newcastle United elleni rangadóra, amely az első lesz az együttes utolsó hat bajnoki találkozója közül. César Azpilicueta öngólja kevéssel a szünet előtt reményt jelentett a Sunderland számára a Stamford Bridge-n, Matt Kilgallon balszerencsés mozdulata miatt azonban az északiak végül pont nélkül maradtak Di Canio debütálásán.

Paolo Di Canio vereséggel debütált, de nem veszítette el harci kedvét - Fotó: AFP

"Ebben a pillanatban még minden negatív, de nincs miért aggódnunk, el fogjuk végezni a megfelelő munkát ahhoz, hogy bennmaradjunk az élvonalban" - értékelt a londoni találkozó lefújása után az olasz menedzser a SkySports kamerája előtt. "Hiszek a játékosaim képességeiben. Amikor rábólintottam a Sunderland ajánlatára, tudtam, hogy milyen futballisták vannak a keretben. A környezet és a jelenlegi helyzet ellenére remek labdarúgókkal dolgozhatom együtt. Természetesen sok munka vár még ránk. Az elmúlt napokban jól dolgoztunk, rövidesen kiderül, hogy a fiúk képesek-e hasonló minőséget nyújtani a következő hat mérkőzésen. A Chelsea elleni meccs első félidejében látottak rendkívül jó érzéssel töltöttek el, ráadásul nem minden héten fogunk olyan gárda ellen pályára lépni, amely a legjobb négy között szerepel."

[1229440] 2013-04-07 16:00:00 Chelsea - Sunderlandx;