Serie A

Századik gól, bírói hiba, mesterhármas, bunyó, Inter-vereség

Hiába vezetett 3-1-re az Inter, hiába szerezte meg 100. Serie A-gólját Tommaso Rocchi, egy rossz játékvezetői ítélet után belendült, és begyűjtötte a három pontot Milánóban az Atalanta.

Inter-Atalanta

Gólra törő játékkal kezdett az Inter, de az első veszélyes lövést csak a 22. percben kellett Politónak hárítania. Utána Carmona következett a másik oldalon, de Handanovic is jól végezte a dolgát. Ekkoriban már komolyan aggódhattak a milánói szurkolók, hiszen erős kötést kapott a lábára Cassano, ami nem volt jó jel, különösen úgy, hogy Milito és Palacio sérültek a csatárok közül.

Cassanót le is kellett cserélni a 32. percben, ennek ellenére továbbra is jobb volt a hazai csapat, amely valamivel később vezetést is szerzett. Pereira szögleténél Rocchi érkezett a rövid oldalra, és külsővel a hálóba pörgetett. (1-0) Ez volt a Laziótól érkezett csatár 100. gólja a bajnokságban a pályafutása során, ami elég nehezen született meg, hiszen legutóbb még tavaly februárban volt eredményes a rómaiaknál.

Az Atalanta játékosai ünneplik az Inter elleni góljukat 2013-ban a Serie A-ban.

A szünetben az Atalantában pályára lépett az épp az Intertől kölcsönbe érkezett Livaja, aki az 56. percben remekül adott be jobbról, az egyedül felejtett Bonaventura hosszan vette ugyan át a labdát, de így is a léc alá tudta még vágni. (1-1) Mindössze egy perccel később azonban bizonytalankodott a vendégkapu előtt Stendardo, a Cassano helyett beállt Ricky Alvárez pedig erőszakosan odalépett és befejelte a játékszert. (2-1)

Ráadásul az argentin nem sokkal ezután lábbal is beültette a hintába a rutinos hátvédet, majd jobbról ballal a rövid alsóba lőtt. (3-1) Eldőlni látszott a meccs, de a játékvezető durva hibával tett arról, hogy legyen még izgalom. Ranocchia elesett egy Atalanta-beadásnál, Livaja a hátára esett, mégis a csatár kapott érthetetlen tizenegyest. Denist nem zavarták a körülmények, belőtte a büntetőt. (3-2)

A 71. percben pedig már akcióból is eredményes volt, balról befelé cselezve megtalálta a lövőhelyzetet a tizenhatosnál, és nagyon pontosan küldte a jobb alsóba a játékszert. (3-3) Újabb hat perc múlva pedig megint ő következett, Bonaventura jobbról adott be laposan, Denis mindenkit megelőzve a vágta be a labdát. (4-3)

A hajrában az Inter még mindent megpróbált, Raimondi kiállítása után emberelőnybe is került, Ranocchiának ott is volt a lehetőség a hosszabbításban, de gyakorlatilag a gólvonalon el tudta törni a labdát. Így nem maradt más a hazaiaknak, mint egy kis verekedés, de erre pontot már nem adnak.

Napoli-Genoa

Tőzsér Dániel keretbe került a vendégeknél, de kezdőként és később sem léphetett pályára. Így nélküle került a Genoa hátrányba a 18. percben, amikor Cavani lapos keresztpassza megtalálta a bal oldalon Pandevet, aki nem hibázta el a lehetőséget. (1-0)

A 29. minutumban hasonló helyen léphetett ki Hamsík labdájával Dzemaili, és ő is magabiztosan lőtt Frey kapujába. (2-0)

A második játékrészben többször is növelhették volna az előnyüket a nápolyiak, különösen Cavani volt veszélyes, aki nem csak akcióból, hanem tizenegyesből is gólt lőhetett volna. Frey azonban szépen védett a büntetőjénél a 65. percben.

Így aztán nem változott a különbség, két góllal győzött a Napoli.

Serie A
31. forduló
Inter-Atalanta 3-4 (1-0)
gólszerzők: Rocchi (43.), R. Alvárez (57., 61.), illetve Bonaventura (56.), Denis (65. - büntetőből, 71., 77.)
kiállítva: Raimondi (90.) - Atalanta
Napoli-Genoa 2-0 (2-0)
gólszerzők: Pandev (18.), Dzemaili (29.)