Premier League

A Liverpool sokat veszthet a West Ham elleni döntetlennel

A Liverpool hazai pályán gólnélküli döntetlent játszott a West Ham Uniteddel az angol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában.

A nemzetközi kupaszereplés felé igyekvő, utolsó öt bajnokijából négyet megnyerő Liverpool az idegenben pocsékul szereplő Kalapácsosokat fogadta. A West Hamnek a kiesétől nemigen kell tartania, de otthonától távol mindössze háromszor nyert - és kétszer ikszelt - a szezonban.

A 7. percben Coutinho 17 méterről, kissé balról próbálkozott, Jussi Jääskeläinen vetődött a labdára. Két perccel később Steven Gerrard lőtt kapásból a kapu mellé. Egy-egy halvány próbálkozása volt a West Hamnek, a Liverpool nagy fölényben játszott. A 10. percben Carlton Cole lövése kerülte el jócskán a kaput, a 18. percben Diamé távoli löketénél sem kellett közbeavatkozna Reinának. Suárez lapos lövése a jobb sarok mellett suhant el. A 24. percben Downing balról fejelt, Jääskeläinen nyúlt a labdáért. A 25. percben Mohamed Diamé nagy szólót vágott ki, megforgatta a hazai védőket és az ötös jobb sarka előtt lőtt, fölé.

A Vörösök higgadtan játszottak - közben a megsérült Stewart Downingot Daniel Sturridge váltotta -, a 27. percben Suárez jobbról, közelről lőtt Coutinho sarkazása után, Jääskeläinen hárított. Az első félóra végén Carlton Cole lövését Agger blokolta, Kevin Nolan fejese fölé ment. A hosszabbításban Henderson lövésébe léptek bele, a szöglet után Sturridge sem tudott gólt szerezni.

A folytatásban is a hazaiak domináltak, James Collins gyanús kezezésénél elmaradt a büntető. A 55. percben Suárez körülményeskedett, levágódó labdáját Gerrard bombázta kapura, de ezt is blokkolták a védők. Az 57. percben Diamé jobbról hosszan tolta meg a labdát, ami Reináé lett. A 60. percben Suárez jobbról ellőtte a kapu előtt keresztben a labdát. Pár perccel később José Enrique rúgott bele Tomkinsba, ennél az esetnél sem fújt tizenegyest Anthony Taylor.

A 66. percben Sturridge talált a kapuba - talán - lesről. Coutinho balról, 12 méterről lőtt, Jääskeläinen szögletre tolta a labdát, Suárez a 16-os vonaláról a bal felső fölé emelt. A 76. percben Matthew Taylor löketébe Carragher lépett bele. A 78. percben Daniel lapos lövését fogta Jääskeläinen, a 83. percben Agger tüzelt a bal kapufa mellé. A 86. percben egy szöglet után Collison fejelt, Lucas Leiva combbal tisztázott a gólvonalon. Az ellentámadásból Assaidi balról suhintott a hosszú felső fölé.

Egyre fogyott az idő a Vörösöknek, a ráadásban Luis Suárez nem tudott túljárni Jääskeläinen eszén. A döntetlennel szinte a nullára fogyatkoztak a Liverpool esélyei az európai porondra.

Premier League, 32. forduló:
FC Liverpool-West Ham United 0-0
 
Szombaton játszották:
West Bromwich Albion-Arsenal 1-2 (0-1)
Norwich City-Swansea City 2-2 (1-1)
Stoke City-Aston Villa 1-3 (0-1)
Reading-Southampton 0-2 (0-1)
 
Később:
Tottenham Hotspur-Everton 15.05
Chelsea-Sunderland 16.00
Newcastle United-Fulham 16.00
Queens Park Rangers-Wigan Athletic 17.10
 
Hétfőn:
Manchester United-Manchester City 21.00