Premier League

Rosicky duplázott, az Arsenal emberhátrányban is nyert

Az Arsenal az utolsó húsz percben tíz emberrel futballozva 2-1-re győzött a West Bromwich Albion vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában.

WBA-Arsenal

A remek formában lévő, utolsó hat bajnokijából ötöt megnyerő Arsenal a sérült Gera Zoltán nélkülöző West Bromhoz látogatott. A 12. percben Yacob veszélyeztetett kétszer egymás után, előbb Koscielny fejelte ki a gólvonalról bólintását, majd a középpályás a kapu fölé emelt. Hába volt a meccs elején fölényben a West Bromwich, a 20. percben az első komolyabb helyzetét kihasználta a vendégcsapat: a Reading ellen vezérszerepet játszó Gervinho balról cselezett befelé, beadott, Tomás Rosicky pedig a kapu közepébe fejelt (0-1).

A 25. percben Fabianksi védte Brunt lapos, jobb oldali szabadrúgását. A 28. percben Gervinho jobbról, éles szögből tüzelt, Foster hárított. Nem sokkal később Ramsey lövése sem okozott gondot a kapusnak. A 43. percben Giroud passza után Aaron Ramsey hagyott ki egy ziccert.

A szünet után egy gyors akció végén Gervinho tette ki a labdát jobbra Sagnának, aki méterekkel a rövid sarok mellé helyezett. Az 50. percben Rosicky 15 méterről lőtt, Foster kiütötte a labdát, a cseh középpályás rástartolt a kipattanóra és bevágta (0-2). A 61. percben Cazorla bal oldali kísérlete kerülte el Ben Foster kapuját. A 70. percben Per Mertesacker akasztotta meg a kapura törő Shane Longot, a német védő mehetett zuhanyozni, James Morrison belőtte a büntetőt (1-2).

Átvette az irányítást Steve Clark csapata, ám az Ágyúsok kihúzták a végégig, ugyanis Morrison, a csereként beállt Romelu Lukaku és Long is is kihagyta helyzeteit. A hosszabbításban Giroud járt közel az Arsenal harmadik góljához. Arsene Wenger együttese az újabb három ponttal megelőzte a vasárnap pályára lépő Chelsea-t és a negyedik.

A többi mérkőzésen

Két rossz formában lévő csapat találkozott a Carrow Roadon, a Norwich az utóbbi négy fordulóban két pontot szerzet, a Swansea ötből négyszer kikapott. A mérkőzésen a Hattyúk és a Kanárik is vezettek, végül megosztoztak a csapatok a pontokon (2-2). A kiesés ellen küzdő Aston Villa 3-1-re győzött a mostanában közel sem oroszlánbarlangnak számító Britannai Stadionban és elmozdult a kiesőzónából. A Stoke már hat kör óta nyeretlen, ezalatt egyetlen pontot gyűjtött.

Premier League, 32. forduló:
Norwich City-Swansea City 2-2 (1-1)
gólszerző: Snodgrass (40.), Turner (60.), ill. Michu (35.), Moore (75.)
 
Stoke City-Aston Villa 1-3 (0-1)
gólszerző: Kightly (80.), ill. Agbonlahor (9.), Lowton (87.), Benteke (90+1.)
 
West Bromwich Albion-Arsenal 1-2 (0-1)
gólszerző: Morrison (71. - 11-esből), ill. Rosicky (20., 50.)
kiállítva: Mertesacker (70.)
 
Korábban:
Reading-Southampton 2-0 (1-0)
gólszerző: Rodríguez (35.), Lallana (72.)
Vasárnap:
FC Liverpool-West Ham United 14.30
Tottenham Hotspur-Everton 15.05
Chelsea-Sunderland 16.00
Newcastle United-Fulham 16.00
Queens Park Rangers-Wigan Athletic 17.10
Hétfő:
Manchester United-Manchester City 21.00