Sportmédia

Neuner nélkül is őrzi pozícióját a biatlon Németországban

  • VNA

A tizenkétszeres világbajnok Magdalena Neuner nélkül is dübörög a biatlon-biznisz a fő felvevő piacnak számító németeknél.

Magdalena Neuner tavalyi meglepő visszavonulása után sokan a német biatlon hanyatlását várták a hatharom.com által korábban már részletesen elemzett 2012/13-as szezontól. A csinos és rendkívül sikeres német biatlonos nélkül sem omlott össze azonban a német válogatott. A nőknél Miriam Gössner révén jöttek a sikerek, ráadásul férfi csapatuk is egészen jól szerepelt, így a várakozásokkal ellentétben aztán nem is csökkent a sportág rajongótábora. A szezon végén publikált nézettségi adatokból kiderül ugyanis, hogy a német közszolgálati televíziókban nem volt lényeges visszaesés a biatlon közvetítések népszerűségében.

Neunert az utóbbi egy évben már nem biatlon ruhában fotózzák Németországban - Fotó: bild.de

A ZDF-nél ráadásul még nőtt is adásonkénti korábbi nézettség (3,39 millió fő), hiszen a most zárult idényben átlagosan 3,85 millióan nézték Németországban a versenyeket náluk. Az ARD-nél ugyanakkor a 4,09 milliós tavalyi nézőátlag valamelyest csökkent (3,50 millió). A tél legnagyobb nyertesei a német TV-piacon egyértelműen az alpesi sízők voltak. "A német férfi sízők sikerei hatására sokkal többen néznek bennünket" - nyilatkozta a Sport Bildnek a ZDF-sportigazgatója, Dieter Gruschwitz. A 2012/13-as téli szezonban az alpesi sí adások 1,64 milliós korábbi nézettsége egészen 2,14 millióig kúszott fel, ebben a sportágban pedig az ARD is 1,68-ról 2,06 milliósra tornázta fel átlagos nézőállományát.

Szintén jól fogadta a közönség az előző évadban a síugró közvetítéseket, ahol a ZDF 140.000 fős, az ARD pedig közel félmilliós nézőszám növekedést tudott felmutatni átlagosan, így előbbinél 3,02 millió, utóbbinál pedig 3,18 millió néző tekintett meg egy-egy átlagos síugró Világkupa versenyt.