NB I

Monizt felbosszantotta a Haladás-drukkerek huhogása

Ricardo Moniz, a Ferencváros vezetőedzője meglehetősen feldúlt hangulatban nyilatkozott a Szombathelyi Haladás otthonában rendezett szombat délutáni bajnoki mérkőzés (0-0) után, miután a hazai szurkolók egy része rasszista megnyilvánulásokat címzett a fővárosiak egyes játékosainak. Artner Tamás ezzel szemben elégedetten nyugtázta, hogy csapata pontot szerzett egy erős ellenféllel szemben. Edzői értékelések.

Ricardo Moniz szerint a játékvezetőnek közbe kell lépnie, ha a szurkolók huhognak

"A szurkolókat el kell marasztalnom, mert ezt a huhogást nem tudom megérteni" - nyilatkozta a Ferencváros holland mestere a Sport TV kamerája előtt. "Mi nemrégiben kaptunk egy 8 ezer eurós büntetést, amikor egy ünnepet rendeztünk a stadionban, 17 ezer emberrel, az ellenfél akkor is kevesebbet kapott. A játékvezető most azt mondta, ő érti ezt a problémát, de nem tud mit csinálni, nincs eszköze ez ellen, és ez elfogadhatatlan a számomra. A futballistákat meg kell védeni, és az a játékvezető dolga, hogy a verbális támadásokat is úgy büntesse, mint például a szabálytalanságokat."

A csakfoci.hu értesülései szerint Moniz a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón is visszatért a témára, sőt, mondandóját kiegészítette azzal, hogy a következő hasonló esetnél mit fognak tenni.

"Remek közönsége van a szombathelyi csapatnak, de a szurkolóinak tisztelnie kellene a más országból érkezőket. Nem értem, miért nem volt felelősségérzet a játékvezetőben, hogy tegyen is valamit. Legközelebb levonulunk a pályáról, ha huhogás lesz."

[1252573] 2013-04-06 16:00:00 Haladás - Ferencvárosx;