NB I

Lenullázta egymást a Haladás és a Ferencváros, a cserék szállították a KTE győzelmét

Nem született gól a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának zöld-fehér rangadóján, a Szombathelyi Haladás-Ferencváros mérkőzésen. A jó érzékkel változtató KTE-Phoenix Mecano csereembereinek köszönhetően 2-0-ra győzött a Lombard Pápa vendégeként.

Haladás-Ferencváros

Nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe a felek, a stadionba kilátogató drukkereket pedig az időjárás is a kegyeibe fogadta, ezúttal nem kellett előkészíteni az esőkabátokat, napsütésben kezdődött a forduló zöld-fehér rangadója. A játékrész első felében a Ferencváros volt lendületesebb és veszélyesebb, ám az utolsó negyedórára a szombathelyiek mezőnyben, valamint a lehetőségek számában is felnőttek a fővárosiak mellé. Az első komolyabb lehetőség Leonardo ritmusváltása után alakult ki, Milan Perics azonban senkitől sem zavartatva a léc fölé belsőzött. Nem sokkal később ismét a brazil adott középre balról, Rózsa Dániel tenyeréről Julian Jenner elé perdült a labda, de a vendégek támadóját váratlanul érte a lehetőség. A másik oldalon Radó András fejese után emelkedhetett a pulzusszám, Józsi György ugyanis az utolsó pillanatban kanalazta el a játékszert a gólra éhes Halmosi Péter elől. Zárásként Radó száguldott el a jobbszélen, pontatlan centerezéséről azonban lemaradt a néhány perccel korábban tizenegyest reklamáló Halmosi - a válogatott játékost Somalia sanyargatta a büntetőterületen belül.

Vladan Csukics (balra) és Devecseri Szilárd csatája - Fotó: fradi.hu

A Radó-Halmosi tandem a szünet után is jól muzsikált, utóbbi hosszú bedobását előbbi kapásból tette kapura, Jova Levente viszont leért a lövésre. A hazaiaknak leginkább Leonardóval gyűlt meg a bajuk, akit - ha máshogy nem sikerült - a földbe döngölve állítottak meg. A félidő nagy részében a küzdelem dominált, apróbb lehetőségek mindkét fél előtt adódtak a hajráig, de a kapusok hibátlanul végezték feladatukat. Öt perccel a vége előtt Böde Dániel újra hős lehetett volna, de a válogatott csatár kevéssel lemaradt Jenner bal oldali beadásáról. Küzdelmes mérkőzésen megosztoztak a felek a pontokon.

A fotó forrása: fradi.hu

OTP Bank Liga
22. forduló
Szombathelyi Haladás-Ferencvárosi TC 0-0 (0-0)
Rohonci úti Stadion, 5205 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerzők: -
Sárga lap: Ugrai (84.) illetve Leonardo (22.), Csukics (55.), Böde (70.), Jenner (78.)
Kiállítva: -
 
Haladás: Rózsa - Schimmer (Búrány, 89.), Guzmics, Devecseri, Tóth P. (Gyurján, 81.) - Simon Á. (Ugrai, 58.), Fehér Z., Iszlai - Nagy I G., Radó, Halmosi
Vezetőedző: Artner Tamás
 
FTC: Jova - Somalia, Gyömbér, Besic, Sváb - Jenner, Csukics, Leonardo, Józsi, Perics (Orosz, 72.) - Böde
Vezetőedző: Ricardo Moniz
[1252573] 2013-04-06 16:00:00 Haladás - Ferencvárosx;

 

Lombard Pápa-Kecskemét

A házigazda pápaiak remek munkát végeztek a héten. A pályakarbantartók legalábbis feltétlenül, a Perutz Stadion gyepszőnyegén ugyanis alig-alig volt észrevehetőek az elmúlt napok esőzéseinek nyomai. Távoli lövésekkel próbálkozott a Lombard, Szabó Ottó kísérlete Póti Krisztiánról veszélyesen pattant saját kapuja felé, ám végül elkerülte azt. Nem sokkal később Goran Marics került lövőhelyzetbe, de Antal Botond eszén nem tudott túljárni. A szerb-spanyol támadó elkeseredésében egy Jászai-díjas alakítást is prezentált a büntetőterületen belül, Kassai Viktor sárga lappal jutalmazta a műesést. Az utolsó szó a vendégeké lehetett volna szünet előtt, de Marko Vukaszovics megpattanó lövését Szűcs Lajos hatástalanította.

A térfélcserét követően "helyreállt a világ rendje", Zsivóczky Gyula csapata több alkalommal is közel járt a vezetés megszerzéséhez. Daniel Orozco fejesénél Antalnak minden tudására szüksége volt a védéshez, percekkel utána pedig Quintero Jimenez kínálta meg a fiatal kecskeméti kapust egy életerős bombával, a 21 esztendős hálóőr nagyot vetődve ekkor is mentett. Az elégedetlen Horváth Ferenc már az utolsó húsz perc előtt kihasználta mindhárom cserelehetőségét, a döntés pedig őt igazolta, hiszen a második félidőben pályára lépők összjátéka során Pekár László beadását Balázs Zsolt fejelte előrevetődve a hálóba. (0-1) Quintero lábában, illetve fejében a hajrában még benne volt az egyenlítés lehetősége, de a kolumbiai ezen a délutánon minden lehetőségét elpuskázta. A végén ráadásul Vladan Szavics kiváló átadásával Eugene Salami a kapuig gyalogolt - lövése Szűcsön irányt változtatva hullott a gólvonalon túlra -, így hiába tett többet a sikerért a házigazda, a jó érzékkel változtató Horváth Ferenc tanítványai mindhárom pontot elrabolták Pápáról. (0-2)

OTP Bank Liga
22. forduló
Lombard Pápa Termál FC-KTE-Phoenix Mecano 0-2 (0-0)
Perutz Stadion, 800 néző, vezette: Kassai Viktor
Gólszerzők: Balázs Zs. (70.), Salami (83.)
Sárga lap: Tóth G. (17.), Marics (28.), Quintero (54.), Rodenbücher (88.) illetve Mohl (57.), Antal (86.)
Kiállítva: -
 
Pápa: Szűcs - Tóth G., Orozco, Rodenbücher, Szabó O. - Quintero, Maróti (Lagator, 77.), Tóth B. (Arszics, 71.), Tajthy, Beliczky (Griffith, 53.) - Marics
Vezetőedző: Zsivóczky Gyula
 
KTE: Antal - Mogyorósi, Póti, Varga R., Forró - Hullám (Szavics, 68.), Vukaszovics, Mohl - Burgos (Pekár, 46.), Salami, Yannick (Balázs Zs., 53.)
Vezetőedző: Horváth Ferenc
[1252577] 2013-04-06 16:00:00 Pápa - Kecskemétx;