Bundesliga

Csúcs ez a Bayern, története 23. bajnoki címét nyerte

Hat körrel a vége előtt megnyerte a német labdarúgó-bajnokságot a Bayern München, amely a 28. fordulóban az Eintracht Frankfurt otthonában győzött.

Bayern

Frankfurt-Bayern München

A mérkőzés előtt egyértelmű volt a helyzet: ha a Bayern nyer, akkor bajnoki címet ünnepelhet. A 26. percben esélyt kaptak a bajorok a gólszerzésre, Müller elhasalt a 16-oson belül Russ szorításában, a játékvezető rövid tanakodás után büntetőt ítélt. Alaba végezte el és ballal a bal oldali kapufa tövére küldte a labdát. Az 52. percben parádés gólt szerzett a Bayern, Lahm jobbról centerezett, Schweinsteiger pedig sarokkal a hálóba lőtt (0-1). Több gól nem esett, a Bayern München története 23. német bajnoki címét nyerte meg és két rekordot is megdöntött. Egyrészt a 30. forduló előtt korábban még egyetlen csapat sem hódította el a bajnoki címet Németországban, másrészt pedig a Bundesliga eddigi legkorábbi bajnokavatására április 18-án került sor - szombaton csak április 6-a van.


 

Leverkusen-Wolfsburg

Gyorsan előnyt szerzett a Leverkusen, a 12. percben Kjaer labdát vesztett saját térfelének bal oldalán, Bender megszerezte, jobbról középre küldte, Schürrle pedig hat méterről, kapásból a kapu közepébe lőtt (1-0). A 70. percben Kjaer javított, Rodriguez szabadrúgását a jobb sarokba csúsztatta (1-1).


 

Dortmund-Augsburg

A vendégek a 22. percben kapituláltak, Schieber balról, nyolc méterről a rövid sarokba lőtt (1-0). A 43. percben egyenlített az Augsburg, egy szöglet után a hazaiak kifejelték a labdát, Baier pedig 20 méterről, kapásból a jobb alsóba zúdította (1-1). Egy perccel később már a vendégek vezettek, Langerak vetődve védett egy életerős lövést, a kipattanóra Vogt érkezett és a léc alá küldte (1-2). Az 51. percben egyenlített a Dortmund, Hofmann jobbról passzolt középre, Schieber volt a befejező (2-2). A 64. percben ismét a hazaiak vezettek, Götze balról lőtt szabadrúgást a kapu elé, Subotic egy méterről a hálóba továbbított (3-2). A ráadásban Lewandowski bebiztosította a hazai sikert, közelről talált be, 4-2-re nyert a Dortmund.
 

Mönchengladbach-Greuther Fürth

Varga József nem került be a vendégek keretébe, Stieber Zoltán pedig sérüléséből lábadozik. A 66. percben emberhátrányba került a Greuther Fürth, Zimmermann becsúszása nem volt sikeres és második sárga lappal befejezte a meccset. A 74. percben emberelőnyben gólt szerzett a Mönchengladbach, Hesl kapus teljesen feleslegesen kifutott Wendt elé a 16-os baloldalán, a hazaiak játékosa középre passzolt, De Jong nyolc méterről a jobb sarokba lőtt (1-0).

Werder Bremen-Schalke

Az 51. percben a 16-oson belül eladták a labdát a brémai védők, Draxler megszerezte és 15 méterről a jobb alsóba lőtte (0-1). A 68. percben a hazai védelem mögé kerültek a vendégek, Raffael keresztpasszát Marica az üres kapuba helyezte (0-2).


 

Bundesliga
28. forduló
Leverkusen-Wolfsburg 1-1 (1-0)
Gól: Schürrle (12.), ill. Kjaer (70.)
Dortmund-Augsburg 4-2 (1-2)
Gól: Schieber (22., 51.), Subotic (63.), Lewandowski (90+2.), ill. Baier (43.), Vogt (44.)
Frankfurt-Bayern München 0-1 (0-0)
Gól: Schweinsteiger (52.)
Mönchengladbach-Greuther Fürth 1-0 (0-0)
Gól: De Jong (74.)
Kiállítva: Zimmermann (66., Greuther)
Werder Bremen-Schalke 0-2 (0-0)
Gól: Draxler (51.), Marica (68.)