Serie A

Triesztben sem lelhet otthonra a Cagliari

Elutasította a Cagliari kérvényét Trieszt városának sportbizottsága, így a Serie A-ban szereplő klub nem költözhet a település stadionjába, miután felmondta megállapodását a meccseinek eddig otthont adó Is Arenas üzemeltetőjével.

"Teljesen meglepett minket, hogy a Cagliari itt szeretné játszani a mérkőzéseit" - mondta a bizottság egyik illetékese.

A trieszti stadionban fejlesztéseket végeznek, a tavasz folyamán építik ki a biztonsági kamerarendszert, emiatt nem tudnak Serie A-mérkőzéseket rendezni.

"A munkák már elkezdődtek, így lehetetlen, hogy bármi mással foglalkozzunk. Talán az utolsó két fordulóban játszhatnak itt, de nekünk előbb be kell fejeznünk a munkát" - mondta a szóvivő.

A Cagliarinak rengeteg gondja akadt az idén a szardíniai Is Arenas stadionnal, amelyet biztonsági szempontból aggályosnak talált a szövetség. A csapatnak emiatt már négy mérkőzést zárt kapuk mögött kellett lejátszania, az AS Roma elleni összecsapás pedig el is maradt, s a meccs három pontját a fővárosiaknak ítélték 3-0-s gólkülönbséggel. A címvédő és listavezető Juventust Parmában fogadta az együttes. Mindezek mellett a létesítmény felújítása körül sem volt minden rendben, és Massimo Cellino klubvezető jelenleg is házi őrizetben van sikkasztás és csalás gyanúja miatt.