Európa Liga

Tökéletes helyzetben vagyunk - Kuyt

A török Fenerbahce kétgólos előnyt szerzett a kiállítás miatt közel egy félidőn át emberhátrányban küzdő olasz Lazio ellen a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjének első, csütörtöki felvonásán. A visszavágót zárt kapuk mögött rendezik Rómában, de a sasok remélik, így is fel tudnak állni.

"Nehéz meccs volt, de egy nemzetközi sorozatban, a negyeddöntőben nem is lehet másra számítani. Nagyon hatékonyak voltunk, elégedettek lehetünk a 2-0-ás győzelemmel. Hogy őszinte legyek, tökéletes helyzetben vagyunk. Másrészről viszont csak a párharc felénél járunk, kemény lesz a visszavágó. Emlékezzünk vissza, hogy a Liverpool - amelynek én is játékosa voltam - hogyan állt fel a Bajnokok Ligája döntőjében 0-3-ról, a futballban minden lehetséges. Csak akkor juthatunk be az elődöntőbe, ha igazán koncentráltan futballozunk" - óvatoskodott Dirk Kuyt, a Fener holland csatára.

"A szurkolók hiánya minden egyes labdarúgónak csapás, hiszen értük játszunk. A közelmúltban kétszer is zárt kapuk mögött szerepeltünk, ami a legrosszabb dolog, ami egy játékost érhet - utalt Kuyt arra, hogy a visszavágót zárt kapuk mögött rendezik szurkolói rendbontás miatt. - Remélem, ilyen nem lesz többet, de a jövő héten is csendes mérkőzésünk lesz. Irányítanunk kell a játékot Rómában és fikarcnyi esélyt sem szabad adnunk a Laziónak a gólszerzésre. Ha nekünk sikerül betalálnunk, akkor az ellenfelünk szinte kilátástalan helyzetbe kerül. De egyébként azt várom, hogy mindent egy lapra téve fognak támadni."

"Nem jó nekünk az eredmény, két gólt is kaptunk és egyet sem lőttünk, ami pedig nagyon fontos idegenben. Nem lesz egyszerű felállnunk, de úgy vélem, még mindig van esélyünk, képesek vagyunk rá - bizakodott Lorik Cana, a Lazio középpályása. - A vereség ellenére nagy meccset játszottunk, bebizonyítottuk, hogy számolni kell velünk. 11 játékossal nem ez az eredmény állt volna a kijelzőn, de ilyen a foci. Semmi különös stratégiában nem kell gondolkodnunk a visszavágóra, egyszerűen csak a legjobb játékunkkal kell előrukkolnunk. Miroslav Klose addigra százszázalékos lesz, Stefano Mauri is javulni fog."

"A török drukkerek a legelszántabbak közé tartoznak a világon. Korábban szerepeltem a Galatasarayban, nagy tisztelője vagyok máig a klubnak, de a Fenerbachce és a Besiktas szurkolói talán még nagyszerűbbek, az utolsó pillanatig biztatják csapatukat. Sajnos Rómban nem lesz ott a stadionban a közönségünk, ezért értük is harcolunk majd."

Európa Liga, negyeddöntő, első mérkőzés:
Fenerbahce (török)-SS Lazio (olasz) 2-0 (0-0)
gól: Webó (78., 11-esből), Kuyt (90.)
piros lap: Onazi (47., SS Lazio)