Premjer Liga

Dzsudzsákék megszenvedtek a pontért

A Dzsudzsák Balázst foglalkoztató Dinamo Moszkva 1-1-es döntetlent ért el az alsóházi Amkar Perm otthonában az orosz labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának nyitómeccsén.

Dzsudzsák Balázs, a Dinamo Moszkva járékosa

A hazaiak jól kezdték a mérkőzést, nyomást gyakoroltak a vendégekre és kontrákból is helyzeteket alakítottak ki. A Dinamo részéről az első negyedóra végén Kevin Kuranyi veszélyeztetett, 15 méteres lövését csak ütni tudta Roman Gerusz. A 28. percben tizenegyeshez jutott az Amkar, Georgij Pjev nem hibázott (1-0). A szünet előtt Kuranyi egyenlíthetett volna, de a német csatár lövését védte a kapus.

A második játékrészben a moszkvai együttes sokáig eredménytelenül küzdött, Dzsudzsáknak voltak jó megmozdulásai, de gólhelyzetbe nem került. A 72. percben Christian Noboa egyenlített: jobb oldali szabadrúgásból bombázott a léc alá (1-1). A folytatásban sem lehettek nyugodtak Dzsudzsákék, továbbra is a hazai együttes dominált, a 85. percben egy legurított szabadrúgásból Kanunnyikov tüzelt, Sunyin nagy bravúrral védett. A válogatott szélsőt a 87. percben Jakob Jantscher váltotta. A 88. percben Kuranyi kapáslövését hárította Gerusz. A döntetlennel a Dinamo maradt az ötödik helyen a tabellán.

Dzsudzsákék egyenlítő gólja

Premjer Liga, 23. forduló:
Amkar Perm-Dinamo Moszkva 1-1 (1-0)