FIFA

Blatter mégsem sorolná vissza a klubokat rasszista szurkolóik miatt

Visszavonta korábbi kijelentését a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, Joseph Blatter, aki januárban arról beszélt, hogy nézőtéri rasszista megnyilvánulások miatt akár vissza is sorolhatnák a klubokat a nemzeti bajnokságokban.

A sportvezető januárban beszélt arról, hogy sokkal szigorúbban kell fellépni a rasszizmus elleni, mint a pénzbüntetések és a zárt kapus találkozók, de mostanra megváltoztatta a véleményét. Már úgy gondolja, hogy az ilyen súlyos szankciók visszafelé sülhetnek el, és rivális klubok szereplésének szabotálására sarkallhatnák a legszélsőségesebb drukkereket.

"Mindent meg kell tennünk, amit tudunk, de fennáll a veszélye, hogy ha újrajátszással vagy más módon büntetjük a klubokat, akkor olyan huligán csoportok előtt nyitunk ajtókat, amelyek direkt a baj okozásáért járnak mérkőzésekre" - mondta Blatter.

Arról azonban meg van győződve az elnök, hogy a világ minden bajnokságában egyenlő elbírálásra van szükség: "Minden egyes bajnokságra és nemzeti szövetségre ugyanolyan szabályoknak kell vonatkozniuk."