Bundesliga

Alsóházi rangadót nyerve kapaszkodott felfelé az utolsó előtti Hoffenheim

Kiegyenlített meccsen jól használta ki a helyzeteit, így 3-0-ra legyőzte a Düsseldorfot a Hoffenheim a Bundesliga 28. fordulójában.

Az új edzővel, Markus Gizdollal kiálló Hoffenheim már a 11. percben vezetést szerzett, Firmino egy szöglet után a félpályánál erőszakosan szerzett labdát, csapattársaival kontrára indult. Schipplock kisebb nehézségek árán visszatette neki a játékszert a bal oldalról, ő pedig a léc alá vágta. (1-0)

Ugyan a Düsseldorf nem maradt alul a mezőnyjátékban, helyzetei nem igen voltak, míg a hazai csapatból Salihovic szabadrúgásból, Schipplock pedig egy lapos lövéssel veszélyeztetett az első félidőben. A szünet után is kiegyenlített volt a játék, a vendégeknek ekkor már voltak komoly esélyeik is. Mégis a Hoffenheim szerzett újabb gólt egy kis segítséggel. Egy szögletnél Lambertz védhetetlenül csúsztatott a saját kapujába. (2-0)

Ettől kezdve nem volt kérdéses, hogy melyik csapat nyer, de Volland még feltette a pontot az i-re: a hosszabbításban egy remek szöktetéssel lépett ki, elhúzta a kapus mellett a labdát, majd a hálóba passzolt. (3-0)

A sikerrel a Hoffenheim marad az utolsó előtti, kiesést jelentő helyen, de egy pontra került a szombaton Dortmundban nem sok eséllyel pályára lépő, osztályozós pozícióban álló Augsburg mögé. A Düsseldorf előnye továbbra is öt pont utóbbi együttes előtt.

Bundesliga
28. forduló
Hoffenheim-Düsseldorf 3-0 (1-0)
gólszerzők: Firmino (11.), Lambertz (75. - öngól), Volland (90+4.)