Európa Liga

A Szarkák a hazai pályában bíznak a fél lábbal már elődöntős Sasok ellen

A Newcastle United 3-1-es vereséget szenvedett a Benfica vendégeként a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjének első, csütörtöki felvonásán. A Sasok örülnek kedvező helyzetüknek, míg a Szarkák a hazai pálya erejében bíznak a visszavágón.

"Meg kellett szokunk a Newcastle stílusát, ami agresszívabb, mint a miénk, a góljuk után ez sikerült. Jól reagáltunk, és nagyon kedvező helyzetbe kerültünk. Mindent meg fogunk tenni a visszavágón, hogy bejussunk a következő körbe, a három gólunkkal nagy esélyt adtunk magunknak. Egyszerűen csak a saját játékunkat kell majd játszanunk és győznünk kell. Fokozatosan lépegetünk előre, az eddigi lépések nagyon tetszenek" - nyilatkozta André Gomes, a Benfica középpályása.

"Fontos győzelmet arattunk, de még ott a visszavágó, nem szabad elbíznunk magunkat, koncentrálnunk kell. Van egy hetünk az angliai meccsig, az edzővel együtt ki kell találnunk, hogyan játsszunk ott. A Newcastle villámgyors támadásban, de nekünk is vannak az erősségeink és jó formában vagyunk" - értékelt a védő Lorenzo Melgarejo.

"Nagyon csalódottak vagyunk. Remekül kezdtünk, vezettünk és voltak helyzeteink a 2-0-hoz, de nem szereztünk újabb gólt. Az a tény, hogy egy ilyen kiváló csapat ellen voltak lehetőségeink, némi reményt ad nekünk a visszavágóra. Rajtunk múlik, 90 percig dominálnunk kell és mindent megpróbálni a továbbjutásért. Biztos vagyok benne, hogy telt ház lesz otthon. Idegenbe is sokan elkísértek minket és a szurkolóink fantasztikus hangulatot teremtettek, ennél sokkal többre számíthatunk tőlük hazai környezetben" - reménykedett Yohan Cabayé, a Newcastle játékosa.

"Egy európai topcsapat ellen nem engedhetjük meg, hogy az ellenfél ilyen lehetőségekhez jusson, mint amilyen helyzeteket mi teremtettünk nekik. Szomorúak vagyunk a kapott gólok miatt, de hiszünk benne, hogy a St. James' Parkban nyomás alá tudjuk helyzeni a Benficát. A második félidőben megnehezítettük a dolgukat, sok problémát okoztunk nekik és látszott, hogy ezzel nehezen birkóztak meg. A védelemben vannak gyenge pontjaik, ezt ki kell használnunk jövő héten" - tette hozzá Steven Taylor.

Európa Liga, negyeddöntő, első mérkőzés:
Benfica (portugál)-Newcastle United (angol) 3-1 (1-1)
gól: Moreno (25.), Lima (65.), Cardozo (71., 11-esből), illetve Cissé (12.)