Európa Liga

Torres duplázott, csak a Chelsea-re lehet büszke Anglia az EL-ben

Anglia három csapata közül csak a Chelsea járt sikerrel a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjének első meccsén. A Tottenham otthon döntetlenre mentette mérkőzését a Basel ellen, míg a Newcastle elbukott a Benfica vendégeként.

Torres

Chelsea-Rubin Kazany

A 16. percben David Luiz a félpályáról ívelte előre a labdát, Fernando Torres a 16-os vonalán levette, majd egy védő szorításában estében a kapuba sodorta (1-0). A 32. percben röviden szabadítottak fel a kazanyiak, Moses 15 méterre a kaputól levette a labdát és a jobb felsőbe küldte (2-0). A 40. percben szépítettek a vendégek, Terry kézzel ért a labdához a 16-oson belül, büntetőhöz jutott a Rubin, Natcho értékesítette (2-1). Húsz perccel a vége előtt Mata kanyarította be a labdát balról, Torres nyolc méterről a léc alá fejelte (3-1). A Rubin gólja még sokat érhet a visszavágón.


 

Tottenham-Basel

A várakozással ellentétben baseli lehetőségekkel indult a meccs, előbb Streller löketét védte Friedel, majd Schar lőtt centikkel fölé. A 30. percben betaláltak a svájciak, Streller öt méterről a bal oldali kapufát találta el, a kipattanóra Stocker érkezett és a hálóba pofozta a labdát (0-1). A Basel gyorsan tovább sokkolta a White Hart Lane-t, a 34. percben Frei hét méterről a bal sarokba fejelt (0-2). Öt perccel a szünet előtt szépített az angol csapat, Parker balról emelt be, Adebayor öt méterről a léc alá lőtt (1-2). Az 58. percben egyenlített a Tottenham, Sigurdsson 20 méterről lőtt, a labda megpattant Scharon és a kapu jobb oldalába vágódott (2-2). A Basel értékes eredménnyel távozott.


 

Benfica-Newcastle

A 12. percben a Newcastle borította a papírformát, Sissoko sprintelt a jobb oldalon, centerezését Cissé közelről a kapuba bombázta (0-1). Nem sokkal később Cissé újabb gólt lőhetett volna, próbálkozása után Artur kapus a kapufára ütötte a labdát. A 25. percben egyenlített a Benfica, Cardozo lökete kipattant Krulról, Rodrigo jókor érkezett és a bal sarokba vágta a labdát (1-1). A 47. percben ismét Cissé villant, de újfent csak a kapufát találta el, ezúttal 16 méterről próbálkozott. A 65. percben fordított a Benfica, Santon jobbról, az oldalvonal közeléből haza gurította a labdát, Lima lecsapott rá, elhúzta a kifutó kapus mellett és egészen éles szögből az üres kapuba gurította (2-1). A 71. percben egy beadás után Taylor kezén megpattant a labda, büntetőhöz jutott a Benfica. Cardozo végezte el a 11-est és a bal sarokba küldte, azonban hiába ünnepelt, a játékvezető újra rúgatta, mert többen is befutottak a 16-oson belülre. Cardozo másodjára az ellenkező sarkot választotta és ismét pontos volt (3-1).


 

Fenerbahce-Lazio

Az első 45 percben nem esett gól, a szünet után két perccel tíz emberre fogyatkozott a Lazio. Onazi becsúszva eltalálta Cristian lábát és második sárga lappal kiállították. A 76. percben Radu kezére pattant a labda a 16-oson belül, 11-est kapott a Fener. Webó a jobb sarokba lőtte (1-0). A 90. percben újabb gólt szereztek a törökök, Erkin szabadrúgását kiütötte a kapus, Kuyt érkezett és négy méterről a léc alá lőtt (2-0).


 

Európa Liga
negyeddöntő, 1. mérkőzések
Chelsea-Rubin Kazany 3-1 (2-1)
Gól: Fernando Torres (16., 70.), Moses (32.), ill. Natcho (41. - 11-esből)
Tottenham-Basel 2-2 (1-2)
Gól: Adebayor (40.), Sigurdsson (58.), ill. Stocker (30.), Frei (34.)
Benfica-Newcastle 3-1 (1-1)
Gól: Rodrigo (25.), Lima (65.), Cardozo (71. - 11-esből), ill. Cissé (12.)
Fenerbahce-Lazio 2-0 (0-0)
Gól: Webó (78. - 11-esből). Kuyt (90.)
Kiállítva: Onazi (47., Lazio)