Sportpolitika

Vietnami delegációval tárgyalt az együttműködésről a sportállamtitkár

  • MTI

Közös edzőtáborozások és tornák szervezése, illetve a szakemberképzés segítése került szóba azon a tárgyaláson, amelyet Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára folytatott szerdán a Magyarországon tartózkodó vietnami sportdelegációval.

"Felfigyeltek az ország eredményességére, elvégre a 168 olimpiai aranyérem önmagáért beszél. Mi készek vagyunk legalább részben megosztani a sikerek titkát" - mondta a sportpolitikus.

Simicskó arról beszélt, hogy a delegáció érdeklődött a testnevelés oktatási rendszere iránt, továbbá szóba került, hogy az ottani szakemberképzést elősegítve néhány hallgató érkezhetne a Semmelweis Egyetem testnevelési és sporttudományi karára.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy Balog Zoltán miniszter nemrég járt Vietnamban, illetve szeptemberben Áder János államfő meghívására Magyarországra érkezik az ottani elnök, s ezáltal remélhetőleg még szorosabb együttműködés alakul ki a két ország között a sport területén is.

Vuong Bich Thang, a vietnami sporthivatal elnöke, a Vietnami Olimpiai Bizottság alelnöke által vezetett delegáció vasárnapig tartózkodik Magyarországon. Ittléte során már meglátogatta a tatai edzőtábort, a Semmelweis Egyetemet és járt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) székházában. Csütörtökön Győrben tárgyal majd Borkai Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével. A találkozó keretében a két sportvezető aláírja az általuk vezetett ötkarikás szervezetek közötti együttműködési megállapodást.