Bajnokok Ligája

Nagyon bízom a továbbjutásban - Ibrahimovic

A Paris Saint-Germain hazai pályán kétszer egyenlítve 2-2-es döntetlent játszott a Barcelonával a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A katalánok egykori játékosa, Zlatan Ibrahimovic úgy véli, igazságos eredmény született, a ráadásban betaláló Blaise Matuidi szerint a PSG beértett, igazi nagycsapat lett.

"Jó kis meccs volt. Megmutattuk mire vagyunk képesek, azt hiszem a 2-2 igazságos eredmény a történtek fényében. Fantasztikus csapat volt az ellenfelünk, kétszer is hátrányban voltunk, szóval az eredmény jónak mondható a mi oldalunkról. Tanulnunk kell ebből a mérkőzésből. Ez az első évünk, még minden nagyon új" - nyilatkozta a Barcelonát is megjárt Zlatan Ibrahimovic.

"A Barca ellen nem könnyű futballozni. Nekem jól ment a játék. Csapatként kell teljesítenünk, és ha a csapat jól játszik, az én dolgom is könnyebb. Nagyon bízom a továbbjutásunkban, nagy lehetőség előtt állunk. Nem lesz könnyű, de mindent meg fogunk tenni Barcelonában, aztán meglátjuk, mire lesz elég."

"Nagyon elégedett vagyok - mondta az utolsó pillanatokban egyenlítő Blaise Matuidi. - Kiválóan játszottunk a világ legjobb csapata ellen. Varázslatos volt a hangulat a stadionban, azt hiszem, kiszolgáltuk a közönséget. Szívvel-lélekkel, nagyon bátran futballoztunk. Az öltözőben vegyes volt a hangulat a lefújás után. Boldogok voltunk, ugyanakkor kissé csalódottak, legalább annyi helyzetünk volt, mint az ellenfelünknek, ha nem több."

"Bebizonyítottuk, hogy felvesszük a versenyt bárkivel. A PSG-nek lelke van, egy igazi nagycsapat. Mostantól számolni kell velünk a Bajnokok Ligájában."

"Irtó nehéz lesz - utalt a visszavágóra a francia válogatott középpályás. - Van két idegenben lőtt góljuk, de sokat jelent, hogy a végén egyenlíteni tudtunk. Megpróbáljuk megismételni a mai teljesítményünket Barcelonában. Örülök a gólomnak, sajnos Barcelonában nem lehetek ott a pályán eltiltás miatt. Én leszek a csapat első számú szurkolója."

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Paris Saint-Germain (francia)-FC Barcelona (spanyol) 2-2 (0-1)
Párizs, Parc des Princes, vezette: Wolfgang Stark (német)
gól: Ibrahimovic (80.), Matuidi (94.), illetve Messi (38.), Xavi (89., büntetőből)
sárga lap: Matuidi (65.), Beckham (68.), Ibrahimovic (87.), Sirigu (88.) ill. Piqué (18.), Jordi Alba (62.), Mascherano (75.), Daniel Alves (85.)
 
PSG: Sirigu – Maxwell, Thiago Silva, Alex, Jallet – Pastore (Gameiro 77.), Matuidi, Beckham (Verratti 70.), Lucas – Lavezzi (Ménez 66.), Ibrahimovic.
Barcelona: Valdés – Jordi Alba, Mascherano (Bartra 84.), Piqué, Daniel Alves – Iniesta, Busquets, Xavi – Villa (Tello 81.), Messi (Fabregas 46.), Alexis Sanchez.