Serie A

Legelöl és leghátul minden rendben, Palacio és Handanovic hozták az Inter pontjait

A 29. fordulóból az időjárás miatt elhalasztott Sampdoria-Inter mérkőzés első félidejében kifejezetten rosszul játszottak a milánóiak, mégis vezetést szereztek, amit rutinosan meg is őriztek a lefújásig.

Az első lehetőség az első percben a Sampdoriáé volt, Sansone került az Inter kapuja elé. A helyzet kimaradt, a következő percekben pedig a vendégek kis fölényben voltak. Idővel azonban újra a genovaiaké lett az irányítás, több komoly sanszuk is volt. Icardi egyszer közelről fejelt fölé egy nehéz labdát, másodszor Handanovicnak már nagyot kellett védenie, ahogy Kristicic távoli, 25 méteres lövésénél is.

Rodrigo Palacio ünnepli gólját a Sampdoria-Inter mérkőzésen a Serie A-ban 2013-ban.

A hazaiak egyértelmű fölénye, lendületes és jó játéka, valamint az Inter középpályájának és védelmének lyukacsossága ellenére a milánóiak szereztek vezetést a szünet előtt. Pereira adott be balról, az utóbbi hetekben többször megmentőnek bizonyuló Palacio pedig elvált a védőktől és szépen csúsztatott a hosszú felsőbe. (0-1)

A fordulás után az ezúttal piros mezes kék-feketék még inkább átadták a területet a Sampnak, ugyanakkor a védekezésük szervezettebbé vált. Ennek köszönhetően a hazai együttesnek is jóval kevesebb volt a gólszerzési lehetősége. Később pedig a labdát is hosszabb időszakokra meg tudták tartani, ezzel pedig azt a céljukat tökéletesen elérték, hogy nem engedték az ellenfelet támadni.

A hajrában Handanovicnak egy szabadrúgásnál és egy a tizenhatos sarkától elengedett Maxi López-lövésnél így is volt dolga, de annyira egyik sem volt veszélyes próbálkozás, hogy ne tudta volna a labdát magabiztosan fogni. Sőt, a rendes játékidő végén Palacio Guarínnak is csinált egy ziccert, a kolumbiai azonban csúnyán az égbe vágta a játékszert. Végül aztán össze is jött az Internek a mindent eldöntő gól: megint Palacio villant, egy előre vágott labdával megindult, két embert átvert, Romerót is leültette, és a kapuba gurított. (0-2)

Így nem épp imponáló játékkal is győztek a vendégek, akik ezzel némi esélyt még megtartottak maguknak a BL-szereplésre, vagy legalább az EL-ért komoly harcban lehetnek a Lazióval és a Fiorentinával. A Sampdoria maradt a 12. pozícióban.

Serie A
A 29. fordulóból elhalasztott mérkőzés
Sampdoria-Inter 0-2 (0-1)
gólszerző: Palacio (43., 90+3.)