La Liga

Korai gólváltás után csatázott egy jót az Atlético és a Valencia

Két gyors gólnak köszönhetően 1-1-re végződött a Primera División 29. fordulójának utolsó vasárnapi mérkőzése, az Atlético Madrid-Valencia találkozó.

Nagy lendülettel estek egymásnak a csapatok, és már az ötödik percben meg is volt az első gól: egy jobbról jövő labdát Jonas Miranda mellett átvett az ötösön, a védő pedig nem nagyon találta fel magát, mire rájött, hogy a labdát kellene figyelni, az már a hálóban volt. (0-1) A túloldalon Turan löbbölésénél viszont a vendégvédelem is elmérte a lesre állítást, így Falcaóhoz szállt a labda, aki ki is használta a ziccert. (1-1)

A Valencia tudta az őrült kezdés után a kezébe venni az irányítást, különösen az első félóra után sorra harcolt ki szögleteket, Parejónak, Piattinak és Jonasnak is voltak helyzetei, Courtois és a védelem állták a sarat.

A szünet után hasonló képet láttunk, csak fordítva: az Atlético szorította be ellenfelét, Diego Alves ugyan nem volt mindig a helyzet magaslatán, de azért megúszta kapott gól nélkül, hiába került többször is veszélyes helyzetbe Falcao, Diego Costa vagy Raul García.

A 70. perctől újra jóval kiegyenlítettebbé vált a játék, a mezőnyben sokat szabálytalankodtak a csapatok, inkább a csatajelleg dominált. Parejónak a hajrában azért így is volt egy jó kemény lökete, amit Courtois-nak védenie kellett, ahogy Raul García is megdolgoztatta Diego Alvest, de mindkét kapus a helyén volt.

Az Atlético így továbbra is maradt a harmadik helyen, és a Valencia sem tudott a BL-helyen álló Real Sociedad nyakára mászni.

Primera División
29. forduló
Atlético Madrid-Valencia 1-1 (1-1)
gólszerzők: Falcao (6.), illetve Jonas (5.)