Bundesliga

Az hitte a Wolfsburg, hogy csak egy félidőből áll egy meccs

Remek gólokkal kétgólos előnyt szerzett a szünetig a Wolfsburg a Nürnberg ellen a Bundesliga 27. fordulójában, de a szervezetten játszó vendégek visszajöttek a meccsbe és pontot szereztek a Volkswagen Arenában.

Nagyon korán előnybe került a Wolfsburg, miután Diegóval szemben szabálytalankodtak a tizenhatos előterében. A szabadrúgásnál Naldo bemozdult, ezzel talán megzavarta a vendégek kapusát, mivel végül két lépésről Diego tekert remek mozdulattal a kapuja bal oldalába. (1-0)

Essweinnek ugyan nem sokkal később volt esélye az egyenlítésre, de a Farkasok álltak közelebb az újabb találathoz. Medojevicnek, Schäfernek és Diegónak is voltak lehetőségei, végül Olic szerzett nagyszerű gólt. A kaputól távol nem támadták a védők, ő pedig csodálatosan lőtte ki a jobb felsőt. (2-0)

Helmesnek még egy kapufája is volt, azaz könnyen eldönthette volna a meccset a Wolfburg, ehelyett a második félidőben leültek a hazaiak, és ezzel bajba is sodorták magukat. Egyre több volt ugyanis a nürnbergi lehetőség, és a 61. percben az alapvonaltól a kaputól jó húsz méterre álló Simonshoz került a labda, ő pedig kapásból bődületesen nagy gólt lőtt Benaglio kapujába. (2-1)

Mindössze öt perc múlva megvolt az egyenlítés is: egy távoli szabadrúgást Kijotake ívelt az ötösre, ott pedig Nilsson balról a hosszú alsóba kotorta a játékszert. (2-2)

A hazai csapat próbált újra felpörögni, de sokkal több veszély volt a vendégek kontráiban, mint az ő pontatlan játékukban. Pekhart például egy alkalommal a felső lécre fejelt, Feulner pedig Kijotake nagyszerű szöktetésével mehetett kapura, de végül lassúnak bizonyult a védőkkel szemben.

Így nem született újabb gól, maradt a hárompontos különbség a két csapat között a vendégek javára, ők a 11., a hazaiak a 13. pozícióban állnak.

Bundesliga
27. forduló
Wolfsburg-Nürnberg 2-2 (2-0)
gólszerzők: Diego (2.), Olic (27.), illetve Simons (61.), Nilsson (66.)