Serie A

Megint a Juve legyőzésére készül Stramaccioni

  • Szabó András

A Juventus 18 pontos előnyére ellenére sem mondott le a szombati Derby d’Italián aratott győzelemről Andrea Stramaccioni. Az Inter vezetőedzője visszautalt többek között az őszi 3-1-es sikerre, s a két csapat közötti hatalmas különbség ellenére is optimistán tekintett a rivális elleni szombat délutáni derbi elé.

Azért megyünk majd ki a pályára, hogy megnyerjük a meccset, és biztos vagyok benne, hogy jó teljesítményt nyújtunk majd. Sokak szerint nincs túl esélyünk a három pont megszerzésére, de ez jó motiváció nekünk arra, hogy megmutassuk magunkat” – nyilatkozta a fiatal tréner a derbi sajtótájékoztatóján. „Szerintem is egy nyílt mérkőzés lesz, ahol bármi megtörténhet. Úgy fogunk hozzáállni, mint ahogy tettük azt ősszel; talán egy másik rendszerben, de mindenesetre megteszünk mindent, ami csak rajtunk múlik.

Ez már csak azért is ajánlott, mert a két csapat között hatalmas rivalizálás van, és emiatt nem csak a három pont forog kockán. „Hihetetlen fontos lesz nekünk ez a meccs. Nagyon sokat számít, hogy a Juventusszal játszunk: az Inter szempontjából talán egyetlen találkozónak sincs ekkora jelentősége. Az eredmények azt mutatják, hogy idén ők a legjobbak a bajnokságban; de mi is meg akarjuk mutatni magunkat, és ez egy tökéletes alkalom erre.

Az egyik erősségük az, hogy nagy elszántsággal és erőbedobással játszanak; emiatt kiválóan szoktak kezdeni az első félidőben, amire sokat készülünk mi is. Megpróbáljuk majd megakadályozni őket abban, hogy úgy játsszanak majd, ahogy akarnak, megpróbáljuk majd kizökkenteni őket a tempójukból.