NB I

Legyőzte idegenben és meg is előzte a Kecskemétet a Pécs

A nem épp ideális körülmények között lejátszott Kecskemét-Pécs mérkőzésen a vendégek voltak határozottabbak a kapu előtt, így megszerezték a három pontot az OTP Bank Liga 21. fordulójában.

Ahogy szinte mindenütt az NB I-es csapatok pályáin, Kecskeméten is gondot okozott a hét második felében leesett hó és eső, messze nem volt tökéletes a pálya állapota. Ennek ellenére mindkét csapat sokpasszos játékkal próbálkozott, így sok volt a technikai hiba. Egyszer-egyszer a Pécs szakadt el ettől a módszertől, mégis csak a hazaiaknak volt kapura veszélyes lövésük. Burgos távolról próbálkozott, Dibusz oldalra ütötte ki a labdát a kísérlet után.

A második játékrészt a vendégek kezdték jobban és egy határozatlan Antal-kifutás után vezetést is szereztek. A KTE kapusa egy oldalsó szabadrúgásnál nem volt elég kemény, nem ütötte el rendesen a labdát, Grumic pedig az üresen maradt kapuba emelt. (0-1)

A 71. percben emberhátrányba is kerültek a hazaiak, miután Vaskó előbb talpalt egyet az oldalvonalnál, majd még a szabadrúgás elvégzése előtt kiosztott egy pofont a tizenhatoson belül, így villámgyorsan megkapta két sárga lapját.

Próbálkozgatott a Kecskemét tíz emberrel is, de a korábban gólt szerző Grumic remek labdával szöktette Simon Attilát, aki a tizenhatoson belülre vezette a játékszert, majd kissé a jobb oldalról a rövid alsót vette célba. A labda a kapufáról pattant be. (0-2)

A hajrában Antalnak még egy kemény távoli lövést és egy közeli emelést is védenie kellett, azaz a Pécs volt továbbra is a veszélyesebb, így megérdemelt sikert aratott idegenben.

Fotó forrása: www.pmfc.hu

OTP Bank Liga
21. forduló
Kecskeméti TE Phoenix Mecano - PMFC-Matias 0-2 (0-0)
Kecskemét, 500 néző, v.: Veizer
gólszerzők: Grumic (56.), Simon (82.)
sárga lap: Póti (25.), Rajczi (44.), Vaskó (66., 67.), Ioseliani (68.), illetve Causic (27.), Balogh (53.)
piros lap: Vaskó (67.)
 
Kecskeméti TE Phoenix Mecano: Antal - Mogyorósi, Vaskó, Póti, Forró (Salami, 80.) - Pekár, Savic (Ioseliani, 63.), Vukasovic, Mohl - Rajczi (Yannick, 63.), Burgos
PMFC-Matias: Dibusz - Koller, Causic, Balogh B., Eke - Horváth Zs. (Szatmári, a szünetben), Nagy O., Akassou, Wittrédi (Gaál, 80.) - Simon A. (Beke, 89.), Grumic